Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣ ΘΗΒΑΣΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου,15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης των Λυκείων της πόλης μας, μετά από άδεια που δόθηκε από την δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Ι.Σ. Θήβας είχε την χαρά να καλωσορίσει για ακόμη μια φορά τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Αν. Καθηγητή, Παιδίατρο, Αιματολόγο, Ογκολόγο, ο οποίος είναι και ο γιατρός που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών σε παιδί στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος αυτός «Άνθρωπος» που κυριολεκτικά «οργώνει» την Ελλάδα, ενημέρωσε τους μαθητές για την ασθένεια του καρκίνου και τα τεράστια άλματα που έχουν γίνει για την καταπολέμηση του. Ιδιαίτερη σημασία είχε η ενημέρωση για την νίκη του καρκίνου του αίματος , που πλέον είναι δυνατή μέσω της μέγιστης πράξης δωρεάς μυελού των οστών.

Αξίζει να τονισθεί , ότι στην πόλη μας έχουν βρεθεί αρκετοί συμβατοί δότες και ήδη τρεις από αυτούς έχουν προχωρήσει στη δωρεά αυτή. Την εκδήλωση παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές και η 4η συμβατή δότρια.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με συγκινητικό τρόπο, όταν μετά το τέλος της , δέκα έξι μαθητές από τα Λύκεια , που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ,έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών , δίνοντας δείγματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν ,και ιδιαίτερα τον κ. Κων/νο Χαρέμη, εκπαιδευτικό και πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ , για την συμβολή τους στην εκδήλωση και να εκφράσουμε την ευχή σε λίγους μήνες που και τα υπόλοιπα παιδιά θα πληρούν τους όρους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών , όσο γίνεται περισσότεροι να βρίσκονται στην προνομιακή θέση να έχουν το θείο δώρο και να χαρίσουν ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Για τον Ι.Σ. Θήβας
Η Πρόεδρος
Φιλιώ Πρωτόπαπα