Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

«Εθνική Στρατηγική Βαμβακοκαλλιέργειας – Προοπτικές» στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου


Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζουν και φέτος τη διοργάνωση εσπερίδων για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος. Στα πλαίσια αυτά η δεύτερη εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Αλίαρτο, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00(Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου – Πέτρινα Σπίτια – Κεντρική Πλατεία), με κύριο στόχο την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βαμβακοκαλλιέργεια.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ακόλουθες ενότητες:
· Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον παραγωγό να επιλέξει τις καλύτερες ποικιλίες για το χωράφι του
· Η συμβολή των σπόρων στη βελτίωση της ποιότητας του βαμβακιού
· Προγράμματα ανάπτυξης καλλιέργειας βαμβακιού
· Τεχνικές γεωργίας ακριβείας με χρήση drones για μείωση κόστους βαμβακοκαλλιέργειας
· Οι νέες τάσεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της μόδας
· Θέση του Ελληνικού Βαμβακιού στη διεθνή αγορά και προοπτικές τιμών προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Στις εσπερίδες αναμένονται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.
Στο τέλος της κάθε εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΟRCHOMENOS PRESS