Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Στο ''κόκκινο'' ο κίνδυνος πυρκαγιάς


Στο «κόκκινο» βρίσκεται σήμερα, Κυριακή ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς. Ο σχετικός χάρτης που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταδεικνύει ότι θα επικρατεί κατάσταση συναγερμού (επιπέδου 5) σε περισσότερες περιοχές από το Σάββατο, ενώ σε πολλές άλλες ζώνες ο κίνδυνος θα είναι κατηγορίας 4.

Ύψιστος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στην Αττική, τα Κύθηρα, την ανατολική Βοιωτία, την κεντρική και νότια Εύβοια, τη Μεσσηνία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την ανατολική Λακωνία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Κίνδυνος επιπέδου 4 θα επικρατεί στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάςΗ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.