Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αυτοδιοικητική Ενότητα: "Ο λογαριασμός στους πολίτες...."


Το λογαριασμό στους Θηβαίους πολίτες έστειλε η κυβέρνηση για το έργο της ύδρευσης με καθαρό νερό στον Ελεώνα και το Νεοχωράκι. Αρχικά με την κα Γερακούδη και τώρα με την κα Μπιρμπίλη, όπως μας ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με την Υπουργό Περιβάλλοντος.
Ποσό ύψους 1,2 εκατομμυρίων € περίπου πρέπει να αντλήσει συνολικά από ίδιους πόρους (ίδια συμμετοχή και ΦΠΑ), ο Δήμος Θηβαίων, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το έργο αυτό, απολύτως απαραίτητο για την ύδρευση με καθαρό νερό στους συμπολίτες μας των διαμερισμάτων αυτών.
Με απλά λόγια η κυβέρνηση υπαναχώρησε σε σχέση με τις βαρύγδουπες δεσμεύσεις της κας Μπιρμπίλη προ έτους περίπου, ότι η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος να υδροδοτηθούν όλες οι περιοχές (μεταξύ των οποίων και το Νεοχωράκι και ο Ελεώνας του Δήμου Θηβαίων) του Ασωπού με καθαρό νερό. Μάλιστα στην προεκλογική περίοδο, η εξαγγελία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως «επιτυχία» της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προς άγρα ψήφων, προσδιορίζοντας μάλιστα ως χρόνο περάτωσης του έργου τον Μάρτιο του 2011!!!.
Αντί αυτού, αφενός δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κας Υπουργού, αφετέρου η ρύπανση συνεχίζεται, οι ρυπαντές μένουν στο απυρόβλητο, οι πολίτες πληρώνουν τεράστιο τίμημα, υγείας αλλά και οικονομικό, ενώ η αδράνεια της πολιτείας να εγγυηθεί υδροδότηση των περιοχών αυτών με καθαρό νερό είναι ολοφάνερη και πλέον η αυτοδιοίκηση και οι πολίτες οφείλουν να αντιδράσουν μη έχοντας άλλα περιθώρια αναμονής στην κοροϊδία που συναντούν. Ο Δήμος Θηβαίων οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση και να αντιδράσει με πολύ δυναμικό τρόπο σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Καλούμε το Δήμαρχο κ. Νικολάου και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, όπως προτείναμε ήδη στη συνεδρίαση της 18-03-2011, να ξεκινήσουμε άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις:
-για την άμεση εκτέλεση του έργου υδροδότησης του Νεοχωρκίου και του Ελεώνα με πλήρη και ολοκληρωτική χρηματοδότηση του έργου από κρατικές δαπάνες και
-για τον έλεγχο και την άμεση διακοπή λειτουργίας των βιομηχανικών μονάδων που ρυπαίνουν και μολύνουν την περιοχή μας.
Θήβα 20-03-2011
Αυτοδιοικητική Ενότητα