Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δύο χρόνια Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας - Δύο χρόνια πρωτοπόρας δράσης


Συμπληρώνονται σήμερα 28/3/2011 δύο χρόνια από την επανίδρυση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας τον Μάρτιο του 2009. Από την ημέρα όπου μια ομάδα νεαρών ανθρώπων με προβληματισμούς και ανησυχίες για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ξανά την Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας στην Θήβα. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε -και συνεχίζεται μέχρι σήμερα- με σκοπό την έκφραση της άποψης των φιλελεύθερων νέων σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας, αλλά και την πραγματοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων (εθελοντικών, ενημερωτικών, ψυχαγωγικών κλπ) με την συμμετοχή της νεολαίας. Κατά την διάρκεια αυτών των δύο χρόνων το έργο που έπρεπε να γίνει ήταν πολύ δύσκολο και η προσπάθεια που έγινε από όλους μας πολύ μεγάλη.
Το γεγονός πως τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης είναι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη μας, σίγουρα αποτέλεσε τροχοπέδη στα σχέδια μας για πιο δυναμική παρουσία την πρώτη χρονιά. Πλέον όμως με την συμπλήρωση ενός ακόμα έτους παρουσίας μας, ενός έτους με αρκετές δράσεις, εκδηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις σε σημαντικά ζητήματα, είμαστε βέβαιοι πως η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας άρχισε να στερεώνεται στο προσκήνιο και αποτελεί την μοναδική φωνή της νεολαίας στην πόλη μας. Το γεγονός αυτό εξάλλου φαίνεται από την στήριξη που λαμβάνουμε συνεχώς από τους νεολαίους συντοπίτες μας, κάτι το οποίο μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο πρωτοποριακά, ακόμα πιο....νεανικά. Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας για την στήριξη που μας προσφέρουν και για τον αγώνα που καθημερινά κάνουν και οι ίδιοι, προσπαθώντας να ενισχύσουν την φωνή μας αλλά πάνω από όλα την συμμετοχικότητα των νέων στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και αποφασιστικότητα το έργο μας, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με γνώμονα το κοινό καλό της πόλης μας και ειδικότερα της νεολαίας. Κλείνοντας θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε έναν απολογισμό των δράσεων μας καθώς ο καθένας από εσάς αποτελεί τον μεγαλύτερο κριτή μας: Δημιουργία blog ενημέρωσης για τους νέους με τις δράσεις και τις προτάσεις μας: onned-thivas.blogspot.com
Συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων στο ίδρυμα για τους άπορους συμπολίτες μας «Τράπεζα της Αγάπης»
Επίσκεψη στα Α.Μ.Ε.Α. του συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι» τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Καμπάνια ενημέρωσης στο διαδίκτυο για την πρωτοβουλία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού».
Εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε blogs για την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων στην Αϊτή.
Συμμετοχή στην εθελοντική δενδροφύτευση στον Δήμο Τανάγρας (πρώην Δήμος Σχηματαρίου).
Συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας και «μεταφορά» της έδρας της Ν.Ε. στην Θήβα.
Συμμετοχή με την εκπροσώπηση 4 συνέδρων στο 8ο Συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ στην Άμφισσα στις 18-19 Ιουνίου 2010.
Συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 3 υποψηφίων, μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας, εκ των οποίων ο ένας εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την συμμετοχή πλήθους νεολαίας.
Οι παραπάνω δράσεις καθώς και οι παρεμβάσεις μας μέσω δελτίων τύπου για τα ζητήματα που μας απασχολούν, αποτελούν την ισχυρότερη απόδειξη της παρουσίας και του έργου μας, ενώ παράλληλα η στήριξη σας αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για το μέλλον της οργάνωσής μας. Σας καλούμε λοιπόν όλους να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας αυτή με τις δικές σας ιδέες και προτάσεις, αλλά κυρίως με τον δημιουργικό ενθουσιασμό που διακατέχει κάθε νέο...
Με αμέριστη εκτίμηση, Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας