Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για οικονομική κρίση, εκπαίδευση και υγεία

Ερωτήσεις για σειρά θεμάτων κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας οι Π.Σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς, Γιώργος Γκικόπουλος και Σοφία Ντούρου ζητώντας να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του Περιφερειάρχη και του Οργάνου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση μεταξύ άλλων κάνει αναφορά σε αποτελέσματα της κρίσης και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει «το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας έκλεισαν 61 μικρές επιχειρήσεις, στη Λαμία έχουν κλείσει 47, στη Θήβα 29, στη Λιβαδειά 24 και στην Άμφισσα 11».
Θεωρεί δε το ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό, αφού συνδέεται με την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και φυσικά με την ανεργία που αυξάνεται καθημερινά.
Επίσης οι τρεις σύμβουλοι σημειώνουν ότι στη πρόσφατη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν να κάνουν με τα προβλήματα των αγροτών, την αντιμετώπιση της ρύπανσης και τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου.
Ακόμα κάνουν αναφορά στο αίτημα μαθητών και γονέων από τα σχολεία της Λάρυμνας για το οποίο ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τη μη συγχώνευση του συγκεκριμένου σχολείου με το παρακείμενο του Μαρτίνου.
Έτσι λοιπόν ζητούν να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου τόσο για το θέμα του κλεισίματος των επιχειρήσεων όσο και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων αλλά και τις παρεμβάσεις για τα νοσοκομεία καθώς επίσης και για τα θέματα που δεν συζητήθηκαν στο Π.Σ.   
Τέλος αναφέρονται και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο.
«Η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε οφείλονταν σε ανεπαρκή δραστηριοποίηση των αρμοδίων και φυσικά δεν ξεχωρίζουμε τις ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης από αυτές των εταιριών που εκμεταλλεύονται την εθνική οδό», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.
Και καταλήγοντας καλούν τους εργαζόμενους, «να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και φυσικά το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για τον απαράδεκτο χαρακτήρα και τα φτωχά αποτελέσματα των συμβάσεων παραχώρησης και των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα».