Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γραφείο ευρέσεως εργασίας μόνο για έλληνες από την Χρυσή Αυγή





Κάτι σαν γραφείο ανεύρεσης εργασίας, αλλά με βάση την εθνική καταγωγή.

Μετά το αίμα μόνο για Έλληνες, τα τρόφιμα και ό,τι άλλο μόνο για τους κατά το γένος Έλληνες ο Λαϊκός Σύνδεσμος προχωρά και στον Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Τον όμιλο που τα αρχικά του θυμίζουν τον κανονικό ΟΑΕΔ για να υπάρχει και ο σχετικός συνειρμός...

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας. Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Η εν λόγω προσπάθεια έχει ξεκάθαρα κοινωφελή σκοπό και ο χαρακτήρας της είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ. Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα.

Το θέμα έφτασε στην Βουλή με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο να δηλώνει: Αν το γραφείο που ίδρυσε η Χρυσή Αυγή και μεσολαβεί να βρουν δουλειά Έλληνες, δεν τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες -όπως είναι η αναγγελία ίδρυσής του- θα κλείσει".

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη για τη λειτουργία «γραφείου ευρέσεως εργασίας Ελλήνων Εύβοιας- Βοιωτίας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ότι το γραφείο αυτό δεν πληροί τις διαδικασίες που επιτάσσει ο νόμος για την ίδρυσή του κι αν δεν ολοκληρωθούν αυτές θα ελεγχθεί εκ νέου και θα κλείσει. Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος υφυπουργός είπε πως, όπου έγιναν έλεγχοι, τα γραφεία (π.χ. Λειβαδιά, Χαλκίδα) ήταν κλειστά.