Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μέλη της HELMEPA καθαρίζουν παραλίες σε Αττική και Βοιωτία


Σε παραλίες της Αττικής και της Βοιωτίας εξόρμησαν στελέχη εταιρειών μελών της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, και παιδιά μέλη της Παιδικής HELMEPA, υλοποιώντας το σύνθημα του μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε».

Τις παραλίες Αλυκή, Αγ. Νικόλαο και Σαράντι στη Βοιωτία, καθάρισαν εθελοντικά από τα σκουπίδια την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στελέχη του εταιρικού μέλους της HELMEPA, ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. (Διαχείριση & Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας), μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Δομβραίνας, Ελλοπίας, Ξηρονομής και Προδρόμου.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στελέχη των εταιρειών-μελών MedcareShipping και Danaos Shipping, μαζί με τις οικογένειές τους, πραγματοποίησαν εθελοντικούς καθαρισμούς στο Καβούρι και τη Βάρκιζα, αντίστοιχα.

Στελέχη και προσωπικό της Lamda Flisvos Marina, εταιρικό μέλος της HELMEPA, μαζί με 50 μαθητές μέλη της Παιδικής HELMEPA από το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και τους εκπαιδευτικούς τους, καθάρισαν την παραλία των Αγίων Θεοδώρων την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Η εβδομάδα εταιρικών δράσεων ολοκληρώθηκε  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, με τον καθαρισμό της παραλίας Αναβύσσου από την εταιρεία-μέλος JTI Hellas, η οποία για 6η συνεχή χρονιά υλοποίησε τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνεργασία με τη HELMEPA, την ενημερωτική εκστρατεία για Καθαρές Παραλίες Χωρίς Αποτσίγαρα.

Στους καθαρισμούς αυτούς που συντόνισε η HELMEPA, συλλέχθηκαν συνολικά 120 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα, ενώ τα ανακυκλώσιμα υλικά διαχωρίστηκαν από τους εθελοντές και προωθήθηκαν στις μονάδες ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)

Η HELMEPA συγχαίρει θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το πνεύμα εθελοντισμού που επέδειξαν και τις εταιρείες μέλη για το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που εξέφρασαν στην πράξη γι’ άλλη μια φορά.