Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Mαζικές διώξεις στην ΕΛ.ΑΣ.

http://www.zougla.gr 
Παρακρατικό δίκτυο πληροφόρησης μεταξύ αστυνομικών και μελών της Χρυσής Αυγής είχε στηθεί στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.

Πηγές μιλώντας στο zougla.gr, αποκαλύπτουν ότι «μεσαία» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία λειτουργούσαν ως «ενδιάμεσοι», παρείχαν πληροφορίες στα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης που αφορούσαν επικείμενους ελέγχους στα γραφεία αλλά και στα στέκια τους.

Αιτία για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης ήταν ο κοριός της Ε.Υ.Π., ο οποίος «συνέλαβε» συνομιλίες μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και χρυσαυγιτών.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν σήμερα να «ξηλωθούν» από τις θέσεις τους και να μετακινηθούν σε άλλες οι επικεφαλής των πιο σημαντικών υπηρεσιών, καθώς, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, «δεν αντιλήφθηκαν άμεσα ότι ορισμένοι από τους υφισταμένους τους είχαν δημιουργήσει μια σχέση "αλληλεγγύης" με μέλη της Χρυσής Αυγής».

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την κοινωνική έκρηξη και τις πορείες διαμαρτυρίας για την δράση του συγκεκριμένου κόμματος, υπήρξαν αστυνομικοί με πολιτικά που έβριζαν, πετούσαν πέτρες και «ρίχνονταν» στην μάχη κατά των διαδηλωτών στο πλευρό των δυνάμεων των ΜΑΤ και κοντά στους χρυσαυγίτες.

Τους έφαγε η Χρυσή Αυγή

Σε παραίτηση, με αφορμή τις έρευνες που γίνονται γύρω από τις δραστηριότητες της ΧρυσήςΑυγής, ωθήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγοςΙωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Κασκάνης.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με άνωθεν κυβερνητικές εντολές, «ξήλωσε» ανώτατους αξιωματούχους του Σώματος που κατείχαν νευραλγικές θέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον αρχηγό Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος φέρεται να επέρριψε ευθύνες στους κ.κ. Δικόπουλο και Κασκάνη για υποθέσεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. «Στην ουσία, η ηγεσία της αστυνομίας τούς ώθησε σε παραίτηση» διευκρινίζουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Στο μικροσκόπιο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. όμως έχουν μπει και τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαλκίδα, όπου σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων (ρόπαλα, σιδηρογροθιές, σπρέι, κλοπς κ.λπ.), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές -ως όφειλαν- και χωρίς να υπάρξει και ενημέρωση του Αρχηγείου.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, με απόφαση του αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με την οποία θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κ.λπ.).

Παράλληλα και μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, τίθενται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας καθώς και ο αστυνομικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης που εκτελούσε χρέη σκοπού κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Έρευνα για θύλακες στην ΕΛ.ΑΣ.

Εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή.

Τις έρευνες ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Πηγές από την υπηρεσία, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι τα στελέχη των «αδιάφθορων» θα ανοίξουν όλους τους φακέλους που αφορούν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί παλαιότερα είτε να βιαιοπραγούν εναντίον αλλοδαπών είτε να ζητούν εκβιαστικά χρήματα.

«Θα γίνει έλεγχος για την κάθε υπόθεση ξεχωριστά, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν οι αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί για αξιόποινες πράξεις σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ .....  

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, προκειμένου να διασφαλιστεί κατά τρόπο απόλυτο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

- Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος Νίτσας.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής, Γιώργος Ψωμάς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ., Γιάννης Μπουραντάς.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,Δημήτρης Σμυρλής.

- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αντώνης Δουκάκης.

- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να βρίσκονται δίπλα σε άτομα που πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να τα παρεμποδίζουν και να τα συλλαμβάνουν.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α., Ζάχος Καβαδίας.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, Παναγιωτίδης.