Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

8 νέα ραντάρ της Τροχαίας στα Ιωάννινα


Εκτός από τα μπλόκα και τα ραντάρ χειρός, των ανδρών της Τροχαίας, οι λάτρεις της ταχύτητας στο νομό Ιωαννίνων θα έχουν να... αντιμετωπίσουν και οκτώ (8) νέα σταθερά ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας των οδικών οχημάτων, τα οποία από χθες εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με το Τμήμα Τροχαίας.

Τα οκτώ (8) νέα ραντάρ στοχεύουν στην αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, μέσω της μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων και μέσα από τη δημοσιοποίηση των χιλιομετρικών θέσεων που αυτά έχουν τοποθετηθεί, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς, ώστε αυτοί να μην εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, μέσα από την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων.

Οι χιλιομετρικές θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ραντάρ είναι οι εξής:



- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κόνιτσας (Κακαβιάς), στην 7+800 χ/θ, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Καλπάκι

- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κόνιτσας (Κακαβιάς) στην 8+500 χ/θ, στην κατεύθυνση από Καλπάκι προς Ιωάννινα.

- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κόνιτσας (Κακαβιάς), στην 4+000 χ/θ, στην κατεύθυνση από Καλπάκι προς Ιωάννινα

- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην 140+600 χ/θ, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Τρίκαλα (Είσοδος Περάματος).

- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην 140+800 χ/θ, στην κατεύθυνση από Τρίκαλα προς Ιωάννινα (Νεκροταφείο Ιωαννίνων).

- Στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα: Μετά τη σήραγγα Ανθοχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Μέτσοβο προς Ιωάννινα (Η. 102+800 χ/θ), Προ της σήραγγας «Λορέντζου Μαβίλη», στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Μέτσοβο (Κ. 81+900 χ/θ) και προ της Σήραγγας Δωδώνης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα (Η. 64+000 χ/θ)

Πηγή: epirusgate