Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επιτυχής η εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του ΤΕΙ Χαλκίδας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2014, η ομιλία-συζήτηση που διοργάνωσε ο ΣΥ. ΡΙ. ΖΑ στο Τ. Ε. Ι Χαλκίδας για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και γενικότερα το χώρο της παιδείας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Ευβοίας & επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και ο Τάσος Κουράκης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & συντονιστής της επιτροπής ελέγχου κυβερνητικού έργου, παιδείας & θρησκευμάτων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι Χαλκίδας μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ένταξη του στο Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Στην τοποθέτηση τους οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος και τόνισαν την ανάγκη να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με ζητήματα καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και φυσικά τα θέματα διαχείρισης και διοίκησης.



Αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα που έχει ανακύψει με την αποπομπή του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το αυτοδιοίκητο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι μια κατάκτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, το οποίο πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί, ανεξάρτητα από τα έργα και τις ημέρες της παρούσας διοίκησης. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και τοποθετήσεις από φοιτητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εργαζόμενους του ΤΕΙ καθώς και από εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά και από πολίτες.

Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος της Νομαρχιακής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Ακριώτης, ενώ τοποθετήσεις έκαναν οι Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Σπανός, η Γραμματέας συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων κα Στούπα, και από την πλευρά της διοίκησης του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας οι κ.κ. Κλαδής, Πρόεδρος Συμβουλίου του ιδρύματος και Μερτζάνης, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι το θέμα λειτουργίας του ΤΕΙ Χαλκίδας θα συζητηθεί και στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6ης Οκτωβρίου μετά από πρωτοβουλία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Η Στερεά σε νέα Τροχιά».