Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Έμειναν με την όρεξη για το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Καταγγέλλουν πως δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στο σύστημα του Οργανισμού...

Με την... όρεξη έμειναν οι επιχειρήσεις της Ξάνθης που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη συνολικά 5.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 66, μιας και από τις 500 ενδιαφερόμενους της περιοχής με τα βίας κατάφεραν να υποβληθούν 26 αιτήσεις!

Τα λογιστικά γραφεία της περιοχής καταγγέλλουν για την εξέλιξη αυτή τη διοίκηση του ΟΑΕΔ καθώς όπως επισημαίνεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα είχε καταρρεύσει με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης σημειώνει πως “η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66», ξεκίνησε την 08η/10/2014 στις 12:00μ.μ. και παρέμεινε ανοιχτή για μικρό χρονικό διάστημα (λίγες ώρες), με το πρόγραμμα εφαρμογής να μην ανταποκρίνεται. Η είσοδος στην εφαρμογή, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., κατέστη σχεδόν αδύνατη για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα συμμετοχής των περισσότερων ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων πως “καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., εξαιτίας της οποίας και παρά τις πολύωρες προσπάθειες των λογιστών-φοροτεχνικών, δεν κατέστη δυνατή η υποβολή των αιτήσεων. Σας γνωρίζουμε, τέλος, ότι η αδυναμία αυτή της υποβολής των αιτήσεων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπαιτιότητα της εφαρμογής της υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., και σε καμία περίπτωση σε υπαιτιότητα των λογιστών-φοροτεχνικών, οι οποίοι και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποβολή τους”.

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr