Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικός παραδοσιακός χορός για παιδιά προσχολικής ηλικίας ΛΑΙΟΣ



Ο Χορός στη σύγχρονη βιβλιογραφία περιγράφεται ως μία συναρπαστική πάλλουσα τέχνη που μπορεί να διδάξει, να εκφράσει,να επνεύσει,να κυριαρχίσει και να γιατρέψει τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Οσο αφορά στα μικρά παιδιά ο χορός θεωρείται ο καλύτερος ίσως τρόπος για να γνωρίσουν το ρυθμό,να ελέξουν την ενστικτώδη διάθεσή τους να κινηθούν και να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Το ειδικά διαμορφομένο πρόγραμμα ελληνικου παραδοσιακού χορού(στηρίχτηκε στις αρχές της ψυχοκινητικής, της μουσικοκινητικής αγωγής και τις αρχες του θεατρικού παιχνιδιού) για παιδιά προσχολικης ηλικίας, σκοπό εχει όχι μόνο την διατήριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν και γίνονται κάθε Σάββατο 3 με 4 μ.μ στα γραφεία του συλλόγου μας (Πινδάρου 112 ,στο παλιό νοσοκομείο).

Η διδασκαλία γίνεται από ειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής με εξιδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς ,επιμορφωμένους στην μουσικοκινητική αγωγή και πτυχιούχους θεατρικού παιχνιδιού.