Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κατάργηση της Κοινωνικής επιθεώρησης Λιβαδειάς

Η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Στο νέο προτεινόμενο οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας καταργείται η Κοινωνική Επιθεώρηση Λιβαδειάς, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανασφάλεια και ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων της περιοχής.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει επισημάνει και στο παρελθόν, ότι ο Νομός Βοιωτίας όπως είναι διαμορφωμένος γεωγραφικά, έχει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τις δραστηριότητας των δύο τμημάτων της Κοινωνικής Επιθεώρησης, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις και στις δύο πόλεις αλλά και στις περιοχές αυτών, διαθέτει μια από την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη στη Θήβα όπου απασχολούνται αυξημένος αριθμός εργαζομένων από την περιοχή της Λιβαδειάς, δραστηριοποιείται μία από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της χώρας την <<Αλουμίνιον Α.Ε..>> , διαθέτει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κλπ.

Υπό της αρμοδιότητας της Κοινωνικής Επιθεώρησης Λιβαδειάς, είναι εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις, Βιοτεχνίες, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Τουριστικά Θέρετρα, Αλουμίνιον ΑΕ κλπ.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην θέση της για την κατάργηση του τμήματος της Επιθεώρησης, θα δημιουργήσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα σε πολλά επαγγέλματα ( πχ Λογιστές-Δικηγόρους κλπ) και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ασυδοσία των εργοδοτών και η ανασφάλιστη εργασία στην περιοχή.

Καλούμε τον Υπουργό όπως επανεξετάσει το σχέδιο του οργανογράμματος και αναθεωρήσει την κατάργηση της υπηρεσίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO