Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Διεκδικούν Ειδικό Γυμνάσιο στο Δ. Λεβαδέων


Τη λειτουργία Ειδικού Γυμνασίου για μαθητές με αναπηρίες, από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, διεκδικούν Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας , Δ. Λεβαδέων και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ όπως δήλωσε στο ΣΕΙΡΙΟ η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, μετά τη συνάντηση με τη δήμαρχο Γιώτα Πούλου και τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Ηλία Τζαμτζή, ζητήθηκε άμεσο ραντεβού με τον Υπουργό.
Η λειτουργία του σχολείου θα δώσει λύση στο πρόβλημα των μαθητών που μεταφέρονται καθημερινά στο αντίστοιχο σχολείο του Λουτουφίου στη Θήβα.Θα στεγάζεται σε κτίριο του ειδικού σχολείου που έχει ιδρυθεί από το 2003 στη Χαιρώνεια και σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά θα ξεκινήσει η λειτουργία του την επόμενη χρονιά.

Σημειώνεται πάντως ότι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές δεν παρακολουθούν μαθήματα, λόγω εμπλοκής με τα μαθητικά δρομολόγια στο Λουτουφί. Σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά το θέμα αναμένεται να λυθεί εντός της εβδομάδας.     http://www.siriosfm.gr