Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Επιδημία φυματίωσης στο Α.Τ. Πατησίων


http://www.zougla.gr/greece/article/epidimia-fimatiosis-sto-at-patision


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Χρήστος Μαζάνης, Σωτήρης Σκουλούδης

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, ένα τεράστιο ποσοστό αστυνομικών που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα βρέθηκαν θετικοί στο τέστ μαντού το οποίο γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η νόσος της φυματίωσης.

Θετικοί στο τέστ για τη νόσο της φυματίωσης βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί του Α.Τ. ΠατησίωνΌπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μετά από σχετική εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν οι ένστολοι διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 10 (!) από του 31 ήταν θετικοί στο τεστ με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς ήδη να έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προληπτική αγωγή.

Μάλιστα, ο διοικητής του τμήματος στις 3 Οκτωβρίου 2014 φέρεται να υπέβαλε σχετική αναφορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα σημείωσαν ότι το Α.Τ. Πατησίων είναι το τμήμα που επιλαμβάνεται τα περισσότερα περιστατικά με μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας αποδίδοντας το φαινόμενο έξαρσης της φυματίωσης στη λήψη πλημμελών μέτρων ασφαλείας κατά τις επαφές των αστυνομικών μαζί τους.