Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

H ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Για πολλούς, μια έξαρση των ενοχλήσεων στο γόνατο ή τον ώμο ακόμα και όταν δεν πάσχουν από κάποια αρθρίτιδα είναι συνώνυμη με… μετεωρολογική πρόβλεψη για επερχόμενη επιδείνωση του καιρού!

Η πεποίθηση ότι ο πόνος στις αρθρώσεις σχετίζεται άμεσα με τις αλλαγές του καιρού είναι αρκετά διαδεδομένη και αρκετοί γιατροί ακούνε τους ασθενείς τους να παραπονούνται για δυσκαμψία ή ενόχληση σε μια άρθρωση πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια μεταβολής στη θερμοκρασία, την υγρασία ή τη βαρομετρική πίεση.


ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο πόνος στα οστά και τις αρθρώσεις σχετίζεται με την εμφάνιση βροχής, οι έρευνες δείχνουν πως το πρόβλημα ξεκινά από τις αλλαγές στην βαρομετρική πίεση.

Αν φανταστεί κανείς τους ιστούς γύρω από τις αρθρώσεις ως ένα μπαλόνι, η υψηλή βαρομετρική πίεση πιέζει το σώμα εξωτερικά και δεν επιτρέπει στους ιστούς να επεκταθούν.

Η μεταβολή στη βαρομετρική πίεση, τα επίπεδα υγρασίας ή τη θερμοκρασία, μπορεί θεωρητικά να επηρεάσει το αρθρικό υγρό που περιβάλλει και λιπαίνει την άρθρωση μόνο εάν ασκούν χημική επίδραση στο υγρό με αποτέλεσμα να προωθείται η φλεγμονή στο σημείο



Η χαμηλή πίεση του αέρα, δίνει στους ιστούς το περιθώριο της επέκτασης και της συνακόλουθης πίεσης στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα όσοι έχουν ευαισθησία να αισθάνονται πόνο στα συγκεκριμένα σημεία.