Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση ΛΑΟΣ Θήβας για καύση απορριμμάτων

Μεγάλη ανησυχία ας προκαλούν οι φήμες περί επικείμενης έναρξης καύσης σκουπιδιών στην περιοχή μας, και ενώνουμε την φωνή μας με τις φωνές διαμαρτυρίας των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλων φορέων.
Μας λένε ότι βρέθηκαν και δυο επιστήμονες που στηρίζουν την επιλογή του Δήμου υποστηρίζοντας ότι η καύση είναι μοντέρνος τρόπος να ξεφορτωθούμε τα σκουπίδια μας.
Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας, ακόμη θυμόμαστε τους παππούδες μας που τα κατέστρεφαν με αυτό τον τρόπο.
Στη ήδη περιβαντολλογικά βεβαρημένη περιοχή μας λόγω βιομηχανικής ζώνης και Ασώπου δεν αντέχουμε άλλη μια εστία μόλυνσης και μάλιστα αυτού του μεγέθους.
Μια τέτοια ενέργεια θα σκόρπιζε τον καρκίνο στον αέρα της πόλης μας με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία όλων μας.
Θα βρεθεί άραγε χέρι αρμοδίου που θα υπογράψει μια άδεια π[ου θα δηλητηριάζει τον αέρα των Θηβών;
Σαν ΛΑΟΣ δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τους Θηβαίους πολίτες απροστάτευτους και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ματαιωθεί αυτή η εγκληματική ενέργεια.
Καταγγέλλουμε επίσης την πρόθεση την πρόθεση του Δήμου Θηβών να εισάγει μέρος των απορριμμάτων του Δήμου Αθηνών προς καύση εκτιμούμε ότι τα απορρίμματα της πόλης μας είναι αρκετά.
Επιφύλαξη διατυπώνουμε ακόμη για τη μεταφορά σκουπιδιών έναντι πινακίου φακής απ’ τους γειτονικούς δήμους των Βαγίων και του Σχηματαρίου στον υπό δημιουργία ιδιωτικό ΧΥΤΑ.
Προτείνουμε: ο δήμος μας να περιοριστεί στη διαχείρηση των δικών μας απορριμμάτων να σταματήσει τα πειράματα έναντι αμοιβής με τις εισαγωγές απορριμμάτων στην περιοχή μας και η καταστροφή τους να γίνεται στα κύτταρα του νέου ΧΥΤΑ με τη χρήση χημικού δυχτιού.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας σε επαγρύπνηση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΟΣ ΘΗΒΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ