Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, στις γυναικείες φυλακές.






pGeorgiosΤο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών επισκέφθηκε , ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής  τους, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είχαν συνάντηση με τη Δ/νση του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των κρατουμένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας και παρότρυνε τις κρατούμενες να δημιουργήσουν στόχους, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σωφρονιστικού κέντρου, προκειμένου με νέα δύναμη και εφόδια να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Στη συνέχεια, μαζί με  τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη»  κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκαν τον ειδικό χώρο κράτησης γυναικών με παιδιά και μοίρασαν δώρα σε όλους.
«Στόχος μας», τόνισε ο κ. Δήμτσας, «είναι η επόμενη μέρα, μετά την κράτηση. Να γνωρίζετε, ότι στην Εκκλησία θα βρείτε πάντα μια ανοικτή αγκαλιά».