Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αναστάτωση τα μέλη του ΚΑΠΗ Δηλεσίου

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας Γιάννη Γκίνη, τα μέλη του ΚΑΠΗ Δηλεσίου ζητούν από το Δήμο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, “...χρησιμοποιώντας είτε προσωπικό του Δήμου που εργάζεται σε ανάλογες θέσεις, είτε βρίσκοντας άμεσα τη λύση εκείνη που θα ξαναδώσει ζωή στο στήριγμά μας, το ΚΑΠΗ του Δηλεσίου” γράφουν στην επιστολή τους τα μέλη του ΚΑΠΗ, τονίζοντας συγχρόνως το γεγονός ότι το Δήλεσι μία περιοχή χιλιάδων στρεμμάτων που κατά κύριο λόγο κατοικείται από κατοίκους μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων οι οποίοι στο ΚΑΠΗ πέρναγαν δημιουργικά αρκετές από τις ώρες της ημέρας.
Αυτή η άποψη (δημιουργική ενασχόληση), αμφισβητήθηκε από κάποιους στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/9. όταν από το ακροατήριο ακούστηκε η φράση “καπηλιό” - όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης – προκαλώντας την αντίδρασή του τονίζοντας “...πως την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του ΚΑΠΗ έχουν αυτοί που το διοικούν και όχι το κάθε μέλος ξεχωριστά. Επίσης τόνισε την εγκατάλειψη του ΚΑΠΗ από το Δήμο, την έλλειψη κονωνικής λειτουργού, ψυχολόγου, ακόμα και ενός απλού υπαλλήλου για την καθημερινή λειτουργία του”. Τέλος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ.
Η Ενημέρωση από το κ. Λάζαρο Μαυράκη
Με ανακοίνωση που ΝΠΔΔ: «ΚΑΠΗ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ» στις 19 Αυγούστου, ειδοποιήθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Δηλεσίου ότι το «ΚΑΠΗ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ» από τις 22 Αυγούστου και ότι θα επαναλειτουργήσει μετά 1. Την ολοκλήρωση της πρόσληψης προσωπικού και 2. Της μετεγκατάστασής του.

Όπως ήταν φυσικό τα μέλη του ΚΑΠΗ αναστατώθηκαν από την απόφαση για το ξεσπίτωμά τους και μέσω της πενταμελούς διοικούσας επιτροπής τους ζήτησαν εγγράφως στις 8 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισυνάπτοντας και 135 υπογραφές από τα μέλη του.

Μέχρι και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου που έγινε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα δεν μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εάν και όλοι οι διοικούντες το Δήμο Τανάγρας γνώριζαν την αγωνία των μελών του ΚΑΠΗ Δηλεσίου.

Όμως στο τέλος της συνεδρίασης της 21/9 ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο του ΚΑΠΗ από την κυρία Γιώτη Μαρίνα.

Εξηγήσεις δόθηκαν από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Γεωργίου που αναφέρθηκε κυρίως σε κακώς κείμενα που συμβαίνουν στο ΚΑΠΗ και ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Τότε από το ακροατήριο ακούστηκε η φράση «καπηλιό» για το ΚΑΠΗ, με αντιδήμαρχο να συμπληρώνει ότι πρόσφατα έγινε και διαπληκτισμός μεταξύ μελών του ΚΑΠΗ.

Το κλίμα είχε βαρύνει για το ΚΑΠΗ Δηλεσίου, οπότε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης πήρε το λόγο και αφού τόνισε την αναστάτωση που προκάλεσε στα μέλη του ΚΑΠΗ η ξαφνική ανακοίνωση για το κλείσιμό του, συμπλήρωσε ότι σε αυτό βρίσκουν συντροφιά εκατοντάδες συμπολίτες μας χαμηλών κυρίως εισοδημάτων, που περνάνε ευχάριστα κάποιες ώρες σε μια περίοδο που η ανασφάλεια φουντώνει γύρω μας και η φροντίδα των ηλικιωμένων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο μας.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και τα κακώς κείμενα που αναφέρθηκαν από τον Δήμαρχο και έναν Αντιδήμαρχο, ο κ. Μαυράκης συμπλήρωσε πως την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του ΚΑΠΗ έχουν αυτοί που το διοικούν και όχι το κάθε μέλος ξεχωριστά. Επίσης τόνισε την εγκατάλειψη του ΚΑΠΗ από το Δήμο, την έλλειψη κονωνικής λειτουργού, ψυχολόγου, ακόμα και ενός απλού υπαλλήλου για την καθημερινή λειτουργία του.

Το θέμα έκλεισε με τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Γεωργίου που δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιου για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ στον ίδιο χώρο που λειτουργεί και ότι φροντίζει για να καλυφθούν από έναν υπάλληλο οι βασικές ανάγκες λειτουργίας του. Τόνισε επίσης ότι θα προωθηθεί η τακτοποίηση του αυθαίρετου κτίσματος που στεγάζει το ΚΑΠΗ βάσει της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΥΠΕΚΑ.

Περιμένουμε για την υλοποίηση των υποσχέσεων.

Η επιστολή των μελών του ΚΑΠΗ Δηλεσίου
Από: τα μέλη του ΚΑΠΗ Δηλεσίου

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας κ. Γκίνη Ιωάννη


Κοινοποίηση: Δήμαρχο Τανάγρας κ. Γεωργίου Ευάγγελο, Πρόεδρο ΝΠΔΔ κ. Αναστασίου Ιωάννη, Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, ΜΜΕ

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας,

Αιφνιδιαστικά πληροφορηθήκαμε από το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Τανάγρας και πρόεδρο του αρμόδιου νομικού προσώπου κ. Αναστασίου Ιωάννη, την αδυναμία του Δήμου να διατηρήσει ανοικτό το ΚΑΠΗ του Δηλεσίου, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ ΤΟΥ Δήμου μας.

Ως λόγους ανέφερε την πρόσληψη προσωπικού και τη μεταστέγαση του ΚΑΠΗ σε άλλο κτίριο.

Επειδή η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ξεσπιτώνει μια μεγάλη ομάδα δηλεσιωτών που έβρισκε συντροφιά, ένοιωθε ασφάλεια, λειτουργούσε ομαδικα συμμετέχοντας στις δράσεις του ΚΑΠΗ, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε αρμόδιο του Δήμου, ζητώντας την επαναλειτουργία του.

Κύριε πρόεδρε,

Γνωρίζετε ότι το Δήλεσι είναι περιοχή χιλιάδων στρεμμάτων, που κατά κύριο λόγο κατοικείται από κατοίκους μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων οι οποίοι στο ΚΑΠΗ πέρναγαν δημιουργικά αρκετές από τις ώρες της ημέρας. Ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική υποβάθμιση των νοικοκυριών αποτελεί τον κανόνα και η απομόνωση των κατοίκων εντείνεται, η διατήρηση και αναβάθμιση των θεσμών για την προστασία των ηλικιωμένων πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στο Δήμο μας και στα νομικά του πρόσωπα.

Ύστερα από τα ανωτέρω σας προτείνουμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα για τη σωστή επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ Δηλεσίου, χρησιμοποιώντας είτε προσωπικό του Δήμου που εργάζεται σε ανάλογες θέσεις, είτε βρίσκοντας άμεσα τη λύση εκείνη που θα ξαναδώσει ζωή στο στήριγμά μας, το ΚΑΠΗ του Δηλεσίου.

Κύριε πρόεδρε σας παρακαλούμε, σύμφωνα με το άρθρο 215 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ να φέρετε το θέμα της άμεσης επαναλειτουργίας του ΚΑΠΗ Δηλεσίου στο Δημοτικό Συμβούλιου, προκειμένου μέσα από δημιουργικό διάλογο να κατατεθούν οι προτάσεις εκείνες που θα οδηγήσουν στη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ μας.

Ακολουθούν 135 υπογραφές από τα μέλη του ΚΑΠΗ ΔΗΛΕΣΙΟΥ.
Δήλεσι 07/09/2011
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΠΛΑΖΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πηγή: Ανεξάρτητος Παρατηρητής