Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ιερώνυμος: Είμαστε κοντά στο λαό

 

Διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος από το Βόλο
Η Εκκλησία έκανε πρόταση στην Πολιτεία, ώστε η περιουσία της να αξιοποιηθεί και οι πόροι που θα συγκεντρωθούν, να διατεθούν στη διακονία των αναξιοπαθούντων πολιτών, αποκάλυψε κατά την επίσκεψή του στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος, στη διάρκεια εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού και του κοινωνικού φαρμακείου, της Μητρόπολης Δημητριάδος, πριν λίγη ώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος, νωρίτερα παρακολούθησε αγώνα της ομάδας ποδοσφαίρου της Ι.Μ. Δημητριάδος.
Προσερχόμενος στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, ο μακαριώτατος, τόνισε αρχικά ότι η Εκκλησία έχει μικρή περιουσία, που όμως είναι δεσμευμένη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση, ώστε η Εκκλησία να μπορεί να καλύψει το κοινωνικό, το φιλανθρωπικό και καθημερινό της έργο, προς όφελος του λαού που δεινοπαθεί.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων πάνω σε αυτό το θέμα με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και εκτίμησε ότι την ίδια γραμμή θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη συνεδρίαση του προσεχούς Οκτωβρίου. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, είναι να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να είναι όλοι ενωμένοι για να δράσουν σωστά.
Εκτίμησε δε ότι η φτώχεια εξαπλώνεται καθημερινά, η ανεργία ανεβαίνει, οι οικονομικές δυσκολίες περισφίγγουν τους ανθρώπους και εξέφρασε την απορία και την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας.
Ο μακαριώτατος, διαβεβαίωσε το ποίμνιο ότι η Εκκλησία θα κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να ξεκουράσει τον κόσμο, αλλά όπως είπε απαιτείται υπομονή να είναι όλοι ενωμένοι για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, όπως έγινε τόσες φορές στο παρελθόν.