Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε και στη Στερεά το Γραφείο Ενημέρωσης των δημοσιογράφων της ΕΛ.ΑΣ.


-Ξεκίνησε πειραματικά από τις αρχές καλοκαιριού
-Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ήδη αρχίζουν να διαφαίνονται
-Προς το τέλος Σεπτέμβρη θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Απόστολος Κασκάνης, διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη λειτουργίας ενός οργανωμένου και σύγχρονα εξοπλισμένου γραφείου τύπου, που να καλύπτει και να ενημερώνει για όλη την Στερεά Ελλάδα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας, έθεσε σε λειτουργία από τα μέσα Ιουνίου 12 Γ.Ε.Δ. (Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων).
Στην επιλογή των αξιωματικών για τη θέση του Προϊσταμένου σε κάθε Γ.Ε.Δ., η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ο προϊστάμενος του Γ.Ε.Δ. κάθε Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης θα είναι ο Τοπικός Εκπρόσωπος Τύπου.

Προηγήθηκε αίτηση-βιογραφικό καθώς και συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης, από επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Οι δώδεκα (12) επιλεχθέντες Αξιωματικοί, πέρασαν από ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης στην Αθήνα από Αξιωματικούς του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διπλωματούχους Επικοινωνιολόγους.
Για τη θέση του Προϊσταμένου Γ.Ε.Δ. στην Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς επελέγη ο μέχρι πρότινος διοικητής του Α.Τ. Αμφίκλειας, Σταύρος Κουτουλογένης υπαστυνόμος Α΄.

Ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται ορατά. Τα δελτία τύπου για θέματα που αφορούν και στους 5 νομούς της Στερεάς φτάνουν στην ώρα τους και πολλές φορές συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό.
η επίσημη παρουσίαση του Γ.Ε.Δ. της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας θα γίνει προς το τέλος του μήνα.