Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Χαλκίδα: Έσπασαν το χέρι 11χρονης μαθήτριας σε δημοτικό σχολείο

Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε σε κεντρικό σχολείο της Χαλκίδας. Θύμα μια 11χρονη μαθήτρια της έκτης τάξης, η οποία δέχθηκε επίθεση από 5 συμμαθητές της!

Σύμφωνα με μαρτυρία της 11χρονης και άλλων παιδιών, οι 5 μαθητές περικύκλωσαν στο διάλειμμα την 11χρονη συμμαθήτριά τους και άρχισαν να την σπρώχνουν και να την πειράζουν. Κάποια στιγμή την πέταξαν με δύναμη στο έδαφος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο δεξί χέρι!

Όπως γράφει το egnomi.gr o πατέρας της μαθήτριας, που ειδοποιήθηκε για το συμβάν έγινε έξαλλος, όταν είδε το παιδί του τραυματισμένο σοβαρά. Οι φωνές του προς τους δασκάλους ακούστηκαν μέχρι τις διπλανές πολυκατοικίες, αφού θεωρούσε ότι έπρεπε να υπάρχει ικανή εποπτεία από δασκάλους στο προαύλιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr, ο πατέρας της 11χρονης σκέφτεται σοβαρά να απευθυνθεί σε δικηγόρο, προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό της κόρης του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περασμένο Μάρτιο στο ίδιο σχολείο είχε σημειωθεί τραυματισμός ένος μαθητή, επίσης στο προαύλιο την ώρα του διαλείμματος, όταν έπεσε πάνω του συμμαθητής του με αποτέλεσμα να σπάσει τα δόντια του. Αρχικά ο τραυματισμός θεωρήθηκε ένα απλό συμβάν, που αποδόθηκε στην ατυχία.

Ωστόσο, η υπόθεση πήρε διαστάσεις, όταν άρχισαν να καταφθάνουν στο σχολείο θορυβημένοι γονείς άλλων μαθητών και να αναφέρουν περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος των παιδιών τους, με πρωταγωνιστή τον μαθητή που προκάλεσε τον τραυματισμό πέφτοντας πάνω στο άλλο παιδάκι.