Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία Ε.Κ Θήβας προς την κυβέρνηση

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει τη κυβέρνηση για τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας για να σταματήσει τις συνδικαλιστικές δράσεις και αντιδράσεις για την μη εφαρμοζόμενη πολιτική των χαρατσιών και της λιτότητας.
Η αντιμετώπιση που επιδεικνύουν οι αρχές έναντι στους εργαζόμενους και στους πολίτες, με πρόσχημα την διασφάλιση της τάξης, χρησιμοποιώντας χημικά σε ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων η όταν οι απεργίες κρίνονται διαρκώς παράνομες, είναι απαράδεκτες. Το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό δεν θα το καταφέρουν.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να καταπολεμήσει την εισφοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία, που αντί να μειωθεί αυξάνεται, εφαρμόζει μέτρα εις βάρος της μικρομεσαίας τάξης και των χαμηλών στρωμάτων τις κοινωνίας.
Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η αντίδραση και η συνδικαλιστική δράση καταστέλλονται με προσαγωγές και συλλήψεις όσο εφαρμόζονται επαχθή μέτρα εις βάρος της κοινωνίας. Το μόνο που πετυχαίνουν πυροδοτούν εντάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΩΝ.ΚΑΠΟΥΛΑΣ