Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Βιομηχάνων με Δ. Σ. Τανάγρας για τα προβλήματα


ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής την Παρασκευή 25/11/2001 στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη γνωριμία των δύο μερών και μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες της περιοχής και για τη λειτουργία τους σε όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκου Κουδούνη και 70 τουλάχιστον εκπροσώπων από βιομηχανικές μονάδες, όπως της Europa, ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, Μπισκότα Παπαδοπούλου, κ.α. καθώς και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα: Της υδροδότησης, της αποχέτευσης, της διαχείρησης των αποβλήτων, τη συλλογή των απορριμμάτων από τις βιομηχανίες, καθώς και το χωροταξικό.
Της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της μόλυνσης του Ασωπού, που σε πρόσφατη μέτρηση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου, βρέθηκε δείγμα με 2.500 μονάδες χρώμιο όταν το όριο είναι 50!
Την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου για την οποία ευθύνονται κυρίως οι βιομηχανίες που κατέλαβαν ολόκληρη την έκταση που αγόρασαν αφήνοντας δρομάκια τριών μέτρων.
Μεγάλη συζήτηση έγινε για την ανεργία που πλήτει την περιοχή και για την απορρόφηση ανέργων από το Δήμο Τανάγρας. Επικράτησε η πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου κ. Νίκου Κουδούνη που βρήκε σύμφωνο το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λάζαρο Μαυράκη, για την ανάρτηση των αναγκών εργατικού δυναμικού από την περιοχή στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας (www.sbse.gr) ώστε μέσα από εκεί τα μέλη του συνδέσμου να μπορούν ενημερώνονται για την προσφορά εργασία ώστε από τους υποψήφιους, θα επιλέγονται οι κατάλληλοι από αυτούς που κατοικούν στην περιοχή.
Από το Δήμαρχο προτάθηκε να δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος για τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, η παροχή προϊόντων από τις βιομηχανίες και η διανομή τους από «κοινωνικό παντοπωλείο» που θα δημιουργηθεί από το Δήμο. Επίσης ζητήθηκε να προσφέρουν οι βιομηχανίες συγκεκριμένα ποσά που θα διανέμονται στους συλλόγους του Δήμου.
“Ήταν μία συνάντηση σταθμός, η οποία ευελπιστούμε να γίνεται σε εξαμηνιαία βάση, ώστε να εξετάζονται από κοινού με τη Δημοτική Αρχή τα προβλήματα στην περιοχή” δήλωσε στον “Α.Π.” ο Πρόεδρος του ΣΒΣΕ κ. Νίκος Κουδούνης.
Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Γεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τανάγρας κ.κ. Γεώργιος Κορλός, Βασίλης Περγάλιας, Βασίλης Βλάχος, ο επικεφαλης της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Λάζαρος Μαυράκης, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συμμαχίας” κ. Ευάγγελος Ξένος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Αναστάτωση προκλήθηκε από την τοποθέτηση του κ. Ξένου που χαρακτήρισε υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας και την ανεργία τους βιομήχανους, ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την τοποθέτησή του.
Τέλος ο κ. Μαυράκης αφού συνεχάρη το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του, ζήτησε στην επόμενη σύσκεψη να υπάρχει ημερήσια διάταξη με τα θέματα, ώστε τόσο ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο να προετοιμάζονται και οι συναντήσεις να είναι αποτελεσματικότερες. Τέλος ζήτησε στην επόμενη συνάντηση του κ. Γεωργίου με τον υπουργό Περιβάλοντος να συμμετέχει και ο πρόεδρος των βιομηχάνων κ. Νίκος Κουδούνης.