Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ STOP ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ:

Προσωρινό «ανάχωμα» έβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο Δήμο Λαγκαδά και στην παραχώρηση των σκουπιδιών σε ιδιώτη, έπειτα από προσφυγή της εταιρείας «Δ. Διονυσόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.», με το διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΝ Ε.Ε» κατά της απόφασης κατακύρωσης του διαγωνισμού από το δήμο στην εταιρεία «Spider Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Α.Ε.» (99,999% θυγατρική της «Spider ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε.»). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ως έκνομη την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη και της επιτροπής διαγωνισμού να δώσει παράταση στο διαγωνισμό που έληγε στις 10:30, και έτσι με την προσωρινή διαταγή διατάσσει την:

1) Απαγόρευση κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Λαγκαδά».

2) Απαγόρευση υπογραφής σύμβασης του ως άνω έργου.

Να σημειωθεί πως η «ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΝ Α.Ε», στην προσφυγή της, κάνει λόγο για «φωτογραφική διακήρυξη», κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει και άλλη εταιρεία με προσφυγή της, η«ANTIPPOLLUTION ANE», και πως με τη συμμετοχή περισσότερων ιδιωτών στο διαγωνισμό θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερο ποσοστό έκπτωσης προς όφελος του Δήμου Λαγκαδά και του ελληνικού Δημοσίου (η «Spider» κέρδισε το διαγωνισμό με το ποσό των... 7.107.503,43 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!!!). Η υπόθεση θα κριθεί οριστικά στις 6 Μαρτίου με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Να σημειωθεί πως η ανάθεση του διαγωνισμού σε ιδιώτες είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το προεδρείο της οποίας δέχθηκε επίθεση από τους «μπράβους του δημάρχου», όπως κατήγγειλε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για παράνομη ανάθεση των σκουπιδιών, καθώς είχε παραταθεί ο διαγωνισμός.

Η εταιρεία «Spider»
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών η «μητέρα» εταιρεία «Spider», κληθείσα από τηνΕπιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει εξηγήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, στις 26 Ιανουαρίου 2012, παραδέχεται πως έχει οφειλές σε ασφαλιστικές εισφορές, πληρωμές εργαζομένων και δανείων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

«Ο Όμιλος έχει καθυστερήσει στην καταβολή παρακρατούμενων φόρων κυρίως Φ.Μ.Υ. ύψους 178 χιλ. ευρώ εκ των οποίων 122 χιλ. ευρώ αφορούν την Εταιρία. Ο Όμιλος έχει ρυθμίσει και εξυπηρετεί κανονικά λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις κυρίως Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ. ύψους 259 χιλ. ευρώ συνολικά, εκ των οποίων 201 χιλ. ευρώ αφορούν την Εταιρία.

»Ο Όμιλος έχει καθυστερήσει στην καταβολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων ύψους 54 χιλ. ευρώ ενώ η Εταιρία δεν έχει ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Ο Όμιλος έχει ρυθμίσει ασφαλιστικές υποχρεώσεις ύψους 1.227 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 946 χιλ. ευρώ αφορά την Εταιρία.

»Επίσης δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές προσωπικού ύψους 520 χιλ. ευρώ του Ομίλου εκ των οποίων ποσό 366 χιλ. ευρώ αφορά την Εταιρία.

»Ο Όμιλος έχει καθυστερήσει στην καταβολή δόσεων δανείων 614 χιλ. ευρώ, ποσό που αφορά εξ' ολοκλήρου τη μητρική Εταιρία και αναμένεται να ρυθμιστεί άμεσα. Δεν υπάρχουν επίδικες διαδικασίες από τράπεζες, προμηθευτές ή πιστωτές εναντίον του Ομίλου και της Εταιρίας μέχρι σήμερα, ενώ αξιώσεις υφίστανται μόνο στο βαθμό συνεννόησης - ρύθμισης οφειλών όπου έχουν καταστεί απαιτητές.
»Σε περίπτωση ουσιαστικής διαφοροποίησης των μεγεθών λόγω του ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λογιστικές εγγραφές μέχρι σήμερα, η Εταιρία θα προβεί άμεσα σε νέα διορθωτική ανακοίνωση.
»Επίσης η Διοίκηση της Εταιρίας δηλώνει ότι οι παραπάνω υποχρεώσεις οφείλονται στην καθυστέρηση είσπραξης υπολοίπου πελατών, κυρίως Ο.Τ.Α., ύψους 5.968 χιλ. ευρώ περίπου και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την είσπραξη των απαιτήσεών της και κατά συνέπεια την ικανοποίηση συνολικά των υποχρεώσεών της».


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΓΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ