Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Άναψε τα αίματα η σύλληψη μαθητών στην Ηγουμενίτσα...


Άναψε τα αίματα η σύλληψη 10 μαθητών στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι έκαναν κατάληψη, μετά από καταγγελία των υπευθύνων του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ.
Στη συνέχεια οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Τα ίδια τα παιδιά υποστηρίζουν ότι "δεν είμαστε εγκληματίες, απλά παλεύουμε για τη δική μας μόρφωση, που εσείς μας στερείτε. Δεν είναι λύση να πηγαίνετε τους αγωνιζόμενους μαθητές σε δικαστήρια αμαυρώνοντας το ποινικό τους μητρώο
λόγω αντίστασής τους στα φασιστικά νομοσχέδια του κράτους". Την σύλληψη καταδικάζει η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, που διαφωνεί με την ενέργεια των δύο διευθυντών, τονίζοντας ότι "οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και ζουν μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές τους. Για αυτό δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται". Αλλά και η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (Π.Α.Α.Σ.) Θεσπρωτίας καταγγέλει "την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας καθώς και την στάση των διευθυντών, που πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις πολιτικές ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ". Πολίτες καλούν και τον δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο να πάρει θέση.