Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αιματηρή ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στη Λιβαδειά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών υπαλλήλων, πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη Λιβαδειά.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 10.00 οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλες , εισήλθαν αιφνιδιαστικά στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής, που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών και με την απειλή πυροβόλου όπλου (πιθανόν περιστρόφου) που κράταγε ο ένας και κυνηγητικού όπλου που κράταγε ο δεύτερος, ακινητοποίησαν τους δύο ημεδαπούς υπαλλήλους του πρατηρίου, ηλικίας 49 και 51 ετών αντίστοιχα (αδέλφια μεταξύ τους).

Στη συνέχεια ο δράστης που κράταγε το πυροβόλο όπλο επιχείρησε να αποσπάσει από τον 49χρονο ένα τσαντάκι χειρός. Ο 49χρονος αντιστάθηκε και τότε ο δράστης τον χτύπησε, με την λαβή του όπλου, στο κεφάλι και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.

Ακολούθως οι δράστες απέσπασαν το τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) περίπου ευρώ, προερχόμενο από τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.