Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οξύνεται η κόντρα Γεωργιάδη - γιατρών



Στα άκρα η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και εργαζομένων στην Υγεία, με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα να δηλώνει πως «ο κ. Γεωργιάδης διαλύει την δημόσια υγεία από ιδεολογία» και να επαναλαμβάνει ότι «ο φυσικός του χώρος είναι η Χρυσή Αυγή». «Δεν πρόκειται για κύριο» απάντησε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «συγκρατείται» και δεν προβαίνει σε μηνύσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κατήγγειλε ότι ο κ. Γεωργιάδης, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του «απειλεί, προπηλακίζει και καθυβρίζει τους εργαζόμενους και διαλύει την δημόσια υγεία από ιδεολογία».

«Κατά δική του δήλωση αντιμάχεται τη δημόσια υγεία» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο υπουργός διεξάγει «μία υγειονομική γενοκτονία». Κατήγγειλε ότι 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί δεν υπάρχουν θέσεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας», ενώ πως υπάρχει προσωπικό που αναζητεί δουλειά, αλλά δεν γίνονται προσλήψεις.

Διέψευσε πως δρομολογούνται 1.200 προσλήψεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Γεωργιάδη και ο υπουργός δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τότε ότι θα διοριστούν, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα κάνει προσλήψεις και ούτε έχει υπάρξει προκήρυξη για προσλήψεις, ούτε γιατρών, ούτε νοσηλευτών», τόνισε.

Απάντηση του υπουργού Υγείας

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βαρνάβα, ανέφερε:

«Είναι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών. Τον θεσμικό του ρόλο σέβομαι, αυτός προφανώς δεν μπορεί να σεβαστεί τον δικό μου ρόλο, είναι και η διαφορά του κυρίου και του μη κυρίου. Επειδή τώρα είμαι υπουργός Υγείας και ο κ. Βαρνάβας πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών πιστεύω ότι ο φυσικός χώρος επιλύσεως των διαφορών μας δεν είναι τα δικαστήρια και γι' αυτό συγκρατούμαι μετά πολύ μεγάλου κόπου η αλήθεια είναι, αλλά συγκρατούμαι».

Έφοδοι για «ναρκωτικά» σε κοινωνικά ιατρεία

Την ημέρα της αντιπαράθεσης η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία κοινωνικών ιατρικών φορέων που περιθάλπουν ανασφάλιστους Έλληνες, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στους Γιατρούς του Κόσμου, μετά από καταγγελία για «διακίνηση ναρκωτικών», η οποία αποδείχτηκε ανυπόστατη.

nooz.gr