Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θέση για τη νέα επιβάρυνση των Ασφαλισμένων παίρνει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


25€ για νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία, 1€ καταβολή από τον ασθενή στον φαρμακοποιό για την εκτέλεση της συνταγής, νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους που θα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική ως τη λιανική τιμή του φαρμάκου που μέχρι πρότινος κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ σε ποσοστό 50%, είναι μερικά από τα νέα μέτρα που εμπορευματοποιούν το κοινωνικό αγαθό της υγείας.


Πρόκειται για δυσβάσταχτες και απαράδεκτες επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων - με το πρόσχημα των περιορισμό των δαπανών στον ΕΟΠΥΥ - οι οποίοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

Η συρρίκνωση και μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε ιδιωτική υπόθεση, είναι μια ακόμη πράξη του θεάτρου του παραλόγου που έχει στηθεί και παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους.

Εφιστούμε την προσοχή στην κυβέρνηση ότι οι Επαγγελματοβιοτέχνες δεν θα δεχτούν την περικοπή των 2 δις ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014 να την επωμιστούν για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι με μειώσεις και οι ασφαλισμένοι με υποβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ