Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Με εντολή Σαμαρά όλοι επί ποδός μετά το σεισμό στην Κεφαλονιά - Ενισχύσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

http://www.newsit.gr/

Με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνει στην Κεφαλονιά, που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ενώ σε ετοιμότητα είναι και ο στρατός.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης μεταβαίνει στην Κεφαλονιά με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να διαπιστώσει την κατάσταση στο νησί μετά τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής.

Τον υπουργό Εσωτερικών συνοδεύει ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ.

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία να είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν κάθε βοήθεια που τυχόν ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές- τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεφαλονιάς- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό.

Στο νησί πηγαίνει με ελικόπτερο Super Puma και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής καθώς και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. Επίσης, οι τοπικές δυνάμεις της πυροσβεστικής με δυνάμεις και μέσα της ΕΜΑΚ Πατρών.

Με το ίδιο ελικόπτερο μεταβαίνει στην Κεφαλλονιά, με εντολή του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης.

Στην Κεφαλλονιά μεταβαίνει επίσης ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Πατρών, με προσωπικό και μέσα της υπηρεσίας, που θα παραμείνουν εκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα μεταβαίνουν από την ΕΜΑΚ Πατρών στην Κεφαλλονιά:

Ένα διασωστικό όχημα σεισμών, με πέντε πυροσβεστικούς υπαλλήλους
Ένα πυροσβεστικό όχημα με δυο πυροσβεστικούς υπαλλήλους
Ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα σκύλο.


Ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας

30μελής δύναμη της Αστυνομίας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με περιπολικά οχήματα μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και την παροχή συνδρομής σε υπηρεσίες και πολίτες.

Επίσης, 11μελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) θα βρεθεί τις επόμενες ώρες στο νησί και αύριο θα ενισχυθούν και με άλλους μηχανικούς.

Πηγαίνουν επίσης, κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) και μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) για την συγκρότηση μικτών Επιτροπών με τους εκεί μηχανικούς της Περιφέρειας για την εκτίμηση των ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Video ντοκουμέντο: η στιγμή του σεισμού στην Κεφαλονιά - Οι πρώτες φωτογραφίες – Πανικόβλητοι οι κάτοικοι φεύγουν για τα χωριά τους

Μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά – Αποκλεισμένα χωριά και ζημιές σε σπίτια και δρόμους – Σείστηκε όλη η δυτική Ελλάδα και η Αττική