Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

10 απίθανες καλοκαιρινές λιχουδιές για τα παιδιά!

από Ελευθερία Ιωαννίδου
Αποφύγετε τα "έτοιμα" και ανθυγιεινά σνακ και προσφέρετε στο παιδί νόστιμες και δροσερές λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια σας! Πάρτε ιδέες για 10 απίθανα σνακ που θα χαρίσουν στο...
παιδί απόλαυση και πολλά χαμόγελα.

Γρανίτες με φρούτα

Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα ξυλάκια με γρανίτα! Αυτό που θα κάνετε είναι να παγώσετε τον φρέσκο φρουτοχυμό ή ένα μείγμα από γιαούρτι και φρέσκα φρούτα. Βάλτε το μείγμα σε θήκες-ξυλάκια και τα τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Είναι το τέλειο καλοκαιρινό σνακ!
Μείγμα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα



Μπορείτε να μεταμορφώσετε το σνακ σε παιχνίδι για το παιδί! Πηγαίνετε μαζί του σε ένα κατάστημα ξηρών καρπών και αφήστε το να φτιάξει το δικό του μείγμα από σταφίδες, αποξηραμένα βερίκοκα, βατόμουρα, αμύγδαλα ή ό,τι άλλο θέλει. Με τον τρόπο αυτόν θα τα καταναλώσει με μεγαλύτερη απόλαυση. ....

Φρουτοσαλάτα σε διάφορα χρώματα



Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την φρουτοσαλάτα. Διαλέξτε μαζί με το παιδί τα φρούτα που προτιμά και στη συνέχεια κόψτε τα μαζί και συνδυάστε τα ανάλογα με τα χρώματα. Μπορείτε να προσποιηθείτε πως θα φτιάξετε ένα γευστικό ουράνιο τόξο!
Ντιπ σε διάφορες γεύσεις



Τα ντιπ είναι τέλεια αν θέλετε να τα πάρετε μαζί στις εκδρομές σας με το παιδί, ενώ μπορείτε να τα προσφέρετε και ως ένα ελαφρύ σνακ πριν το φαγητό. Μπορείτε να αναμείξετε γιαούρτι με μυρωδικά ή κόκκινη σάλτσα με λαχανικά και ελαιόλαδο και να τα σερβίρετε με πιτάκια ολικής άλεσης. Όσο πιο έντονο χρώμα έχει το ντιπ τόσο πιο... δελεαστικό θα είναι για το παιδί!
Λουλούδια από... καλαμπόκι!



Πρωτότυπο παιδικό σνακ! Μόλις βράσετε το καλαμπόκι, κόψτε το κυλινδρικά και περάστε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια. Στην συνέχεια τοποθετήστε τα σε ψηλά ποτήρια και "περάστε" τα με λίγο αλάτι.
Παγωτό μπανάνα



Κόψτε σε κομμάτια μια ώριμη μπανάνα και βάλτε την στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Στην συνέχεια βάλτε τα κομμάτια στο μπλέντερ και προσθέστε αρκετό γάλα μέχρις ότου αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά και λίγο μέλι.
Διαφορετικά πιτσάκια



Απλώστε πέστο ή σάλτσα ντομάτα σε πιτάκια ολικής άλεσης και βάλτε από πάνω ό,τι αλλαντικό ή τυρί έχετε στο σπίτι. Για την ακρίβεια αφήστε το παιδί να επιλέξει! Ψήστε το και είναι έτοιμο. Εναλλακτικά, βάλτε πάνω σε πιτάκια ολικής άλεσης γεμιστά ντοματάκια με φέτα και "παίξτε" με τις γεύσεις και τα χρώματα.
Καλαμάκια με φρούτα ή λαχανικά



Κόψτε πεπόνι, φράουλες, καρπούζι και ό,τι άλλο φρούτο θέλετε και περάστε τα σε ξύλινα στικς. Μπορείτε να τα βουτήξετε και σε παγωτό ή σοκολάτα! Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με λαχανικά τα οποία θα τα βουτήξετε αντίστοιχα μέσα σε γιαούρτι.
Μίνι σαντουιτσάκια με αγγούρι



Αν δεν θέλετε να "φουσκώσετε" το μικρό με πολύ ψωμί, φτιάξτε εναλλακτικά σαντουιτσάκια με αγγούρι. Γεμίστε τα με σαλάμι ή τόνο και κάποιο τυρί (ή λίγο μαγιονέζα) και αφήστε το παιδί να τα... κατασπαράξει.
Τηγανιτό μήλο



Αντί να του δώσετε πατατάκια, γαριδάκια ή άλλα επεξεργασμένα κρατσανιστά σνακ του εμπορίου, πάρτε μήλα και ψήστε τα στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν πολύ τραγανά. Μπορείτε να τα περιχύσετε με μέλι ή και με σοκολάτα.

mama365.gr