Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Κ Μπακογιάννης σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών.


Θα συνεργαστώ ακόμη και θα στηρίξω τη νέα κυβέρνηση αν δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης σε μια εξόχως πολιτική συζήτηση..Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών ως έκφραση επιθυμίας του λαού για αλλαγή πολιτικής αλλά ταυτόχρονα και ως έκφραση δυσφορίας για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση.
" Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας νέος άνθρωπος αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας και ελπίζω ότι με αναγκαίες υποχωρήσεις από τις προεκλογικές του εξαγγελίες θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις βαριές ευθύνες του και κυρίως στο να παραμείνει η Ελλάδα αναπόσπαστο και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης" πρόσθεσε ο κος Μπακοκογιάννης.
Δεν απέφυγε όμως να μιλήσει και για την ΝΔ. Αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο ο κος Μπακογιάννης παρέπεμψε στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος υπόθεση του οποίου όπως είπε είναι αν θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα δείξουν ότι αναγνωρίζει και τα δικά του πολιτικά λάθη. Χαρακτήρισε πάντως άκομψη τη στάση του κου Σαμαρά να μην υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο πρωθυπουργό. Δυστυχώς αυτό δείχνει έλλειμα πολιτικού πολιτισμού σχολίασε ο κος Μπακογιάννης. Δεν δίστασε δε να καταδικάσει και τις ακραίες συμπεριφορές στελεχών της ΝΔ ακόμη και υπουργών υπονοώντας προφανώς μεταξύ αυτών και τον κύριο Βορίδη ο οποίος με τα λεγόμενα και τις απειλές του επανέφερε στη μνήμη μας εμφυλιοπολεμικές εικόνες.
Όλα αυτά συν το γεγονός ότι η ΝΔ παρασύρθηκε και αναλώθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της προεκλογικής περιόδους σε κινδυνολογικές εξάρσεις μείωσε στην πραγματικότητα την πολιτική απήχηση της στο εκλογικό σώμα.