Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και ΟΛΠ


Λαφαζάνης: Προχωράμε άμεσα στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου δημόσιας ΔΕΗ - Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ - Σπίρτζης: Πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών
Τη διάθεσή της να διαφοροποιηθεί από κεντρικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων επιδεικνύει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξέφρασε με δηλώσεις του σήμερα στο Mega και το ΣΚΑΙ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Προχωράμε άμεσα στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου δημόσιας ΔΕΗ, το ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβά και δεν βοηθούν τους πολίτες και τη χώρα, θα προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή της προεκλογικής μας δέσμευσης για το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά» ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε τηλεφωνική του επικοινωνία στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Όχι» στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Λίγο πριν την ορκωμοσία του ως υπουργού αναπληρωτή για θέματα Ναυτιλίας, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε την Τρίτη ότι «η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού».

Η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα «παγώσει» την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στο Reuters.

«Δεν θα πουλήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι του Πειραιά. Η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας στο Reuters.

Σπίρτζης: Πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των υποδομών αναφέρθηκε σήμερα -μεταξύ άλλων- ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Οι προτεραιότητες είναι αυτές που έχουμε πει και σαν επιμελητήριο και σαν επιστημονικός κόσμος. Πρέπει να γίνει ένα ιεραρχημένο πρόγραμμα και δημόσιων επενδύσεων που να υπηρετεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και προφανώς πρέπει και σε θεσμικό επίπεδο να δούμε πάρα πολλούς τομείς που τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν αποδομηθεί πλήρως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Και όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στο να βγούμε από την κρίση».
protothema.gr