Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της Τρίτης 24/2 στη Στερεά Ελλάδα


Συνελήφθη ο ληστής που χτύπησε 67χρονο την Κ. Δευτέρα με κοντάρι

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της Τρίτης 24/2 στη Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων Από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση, κυρίως σε οδηγούς και οχήματα, αλλά και άλλων ελέγχων που έφεραν στο φως υποθέσεις ληστειών, κλοπής και λαθρεμπορίου.


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 541 άτομα και 449 οχήματα, προσήχθησαν 25 άτομα εκ των οποίων τα 5 συνελήφθησαν, ενώ βεβαιώθηκαν και 171 παραβάσεις.

Από τις συλλήψεις όμως μόνο μία αφορούσε παραβάσεις του ΚΟΚ και σημειώθηκε στη Βοιωτίας σε βάρος 26χρονου οδηγού. Οι υπόλοιπες αφορούσαν, 36χρονο ρομά στη Νέα Αρτάκη για ληστεία, 22χρονο επίσης ρομά στον Ορχομενό για κλοπή – διάρρηξη, 37χρονο ημεδαπό στο Καρπενήσι μαζί με 25χρονη επίσης Ελληνίδα για ναρκωτικά και παράνομο καπνό.

Η ληστεία αφορούσε το προχθεσινό περιστατικό όπου ο 36χρονος αφαίρεσε τρεις συσσωρευτές από συνεργείο ημεδαπών στα Ψαχνά και φεύγοντας χτύπησε με κοντάρι τον 67χρονο πατέρα των ιδιοκτητών που τον αντιλήφθηκε (Ληστείες με τραυματισμούς την Καθαρά Δευτέρα).
Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων και συλλήψεων, κατασχέθηκαν επίσης:
Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (350) γραμμαρίων.
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Μικρό χρηματικό ποσό.
Διάφορα προϊόντα κλοπής.
Βεβαιώθηκαν συνολικά: 171 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
169 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (18) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ, και (135) λοιπές παραβάσεις].
1 παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
1 παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

efthia.gr