Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σύγκρουση Κατρούγκαλου-ΑΣΕΠ – «Παγώνουν» όλες οι διαδικασίες κινητικότητας μέχρι το νέο νόμο


Σε σύγκρουση με το ΑΣΕΠ οδηγείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή τη σημερινή έκδοση πινάκων διάθεσης «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, με χθεσινή του επιστολή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος είχε ζητήσει από το ΑΣΕΠ να παγώσει η διαδικασία κινητικότητας μέχρι να εκδοθεί η νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψης των απολυμένων και «διαθέσιμων». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιάννη Καραβοκύρη και είχε λάβει και σχετική διαβεβαίωση. Έτσι, έμεινε έκπληκτος όταν είδε σήμερα την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ την οποία θεώρησε κίνηση unfair εκ μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επικοινώνησε εκ νέου σήμερα το απόγευμα με τον κ. Καραβοκύρη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι έχει δώσει σχετική εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία δημοσιοποίησης πινάκων κινητικότητας και απέδωσε την κίνηση αυτή σε λάθος κάποιου υπηρεσιακού, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα αύριο.

Φαίνεται όμως πως ο αναπληρωτής υπουργός δεν πείσθηκε και γι’ αυτό το λόγο με μία λιτή ανακοίνωση δηλώνει ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».

Να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πίνακα προχώρησε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας και τους διαβεβαιώσαν ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν απέκλειαν η δημοσιοποίηση του πίνακα να οφείλεται σε “σαμποτάζ” κάποιου υπηρεσιακού του ΑΣΕΠ, “αθωώνοντας” με αυτό τον τρόπο τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής.