Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

4 tips για να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα από τη χρήση του πλυντηρίου σου


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ το 17% του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος ενός μέσου Αμερικανού προέρχεται από τη χρήση οικιακών συσκευών, όπως είναι το ψυγείο, το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να εξοικονομήσεις ενέργεια και επομένως και χρήματα;

1. Καταρχάς, αν το πλυντήριό σου είναι άνω των 10 ετών πληρώνεις χωρίς να το ξέρεις περίπου 130 ευρώ επιπλεόν το χρόνο από ότι θα πλήρωνες αν το πλυντήριό σου ήταν καινούργιο. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι τα καινούργια πλυντήρια καταναλώνουν λίγότερο νερό από ότι τα παλιότερα.

2. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό για το πλύσιμο των ρούχων σου στο πλυντήριο καθώς με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα.

3. Επίσης είναι σημαντικό για την τσέπη σου να βάζεις πλυντήριο μόνο όταν θεωρείς ότι μπορείς να το γεμίσεις. Καλό είναι κάποιες φορές να περιμένεις να γεμίσει το καλάθι των άπλυτων ρούχων μέχρι να βάλεις πλυντήριο. Έτσι θα εξοικονομήσεις και νερό και ενέργεια.

4. Ένας άλλος τρόπος για να γλιτώσεις ενέργεια και επομένως χρήματα είναι να στεγνώνεις φυσικά τα ρούχα σου απλώνοντάς τα στην απλώστρα και να μην χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο (αν έχεις). Αυτό θα κάνει πιο εύκολο και το σιδέρωμά σου καθώς τα ρούχα δε θα τσαλακώνονται τόσο πολύ όταν τα απλώνεις στον ήλιο.