Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Η συμφωνία αποτελεί επέκταση του μνημονίου



Επίθεση στη συγκυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για επέκταση του μνημονίου.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.

Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.