Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Με τον… χάρτη των 59 Επιμελητηρίων της χώρας υποδέχθηκε η ΚΕΕ το νέο Πρόεδρο της ΝΔ

 http://orchomenos-press.blogspot.gr/



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης
παραδίδει το χάρτη των 59 Επιμελητηρίων της χώρας στο νέο Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,
στη συνάντηση που είχε η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ

Με μια συμβολική κίνηση, προσφέροντάς τους ως δώρο τον χάρτη με τα λογότυπα και των 59 Επιμελητηρίων της χώρας μας, υποδέχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2016, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ, το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.




Μια κίνηση που φανερώνει – εκ μέρους της ΚΕΕ - πως ο Επιμελητηριακός κόσμος επιθυμεί ο «χάρτης» των επιμελητηρίων να παραμείνει ως έχει, λίγο πριν την διαμόρφωση της τελικής εικόνας με την οποία θα προβούν σε επόμενες εκλογές και συνολικά του τι θα περιλαμβάνει ο νέος εκλογικός νόμος.
Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε εθιμοτυπικά την Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ, κατά την προγραμματισμένη του επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, στην οποία παρευρέθηκαν και πολλά ακόμη στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.














«Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η χώρα χρειάζεται, τώρα περισσότερο από ποτέ, μια σοβαρή αντιπολίτευση. Χρειάζεται υπεύθυνες δυνάμεις, οι οποίες θα εκφράσουν την «ενηλικίωση» του πολιτικού μας συστήματος. Δυνάμεις που θα δώσουν τέλος στην εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων και θα απευθυνθούν στους πολίτες με ρεαλιστικές και συγκεκριμένες προτάσεις διακυβέρνησης. Χρειαζόμαστε δυνάμεις που θα τολμήσουν να πουν αλήθειες. Που θα τολμήσουν να κάνουν αυτά που πρέπει, για να βγει η χώρα από το τέλμα. Και που θα καταφέρουν, τελικά, να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και στους θεσμούς» ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και του παρουσίασε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου, περιγράφοντάς τα ως εξής:
Οι ελληνικές επιχειρήσεις βιώνουν εδώ και χρόνια μια εφιαλτική πραγματικότητα. Βρίσκονται στη δίνη μιας τριπλής κρίσης, υπερχρέωσης, πίστης και ζήτησης, από την οποία δυσκολεύονται να ξεφύγουν.
· Έχουν αποκοπεί τόσο από εγχώριες όσο και από ξένες πηγές πίστης και ρευστότητας.
· Η απόκλιση μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα φτάνει τις 7 μονάδες.
· Το κράτος έχει κηρύξει και πάλι στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές
· Τα άτυπα κυκλώματα πίστης έχουν καταρρεύσει. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις έχουν πλέον πάψει να εμπιστεύονται η μια την άλλη.
· Οι ξένοι προμηθευτές και πελάτες απαιτούν πληρωμές ή εγγυήσεις σε μετρητά.
· Λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν καν να εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα.
Έχουμε από την άλλη τη φορολογία. Για το 2016 περιμένουμε μια καταιγίδα νέων φόρων και αυξήσεων:
· Αύξηση προκαταβολής φόρου στο 75% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις προσωπικές εταιρείες, τα σωματεία, τα ιδρύματα κ.ο.κ. Και για το 2017 προβλέπεται ο συντελεστής να πάει στο 100%.
· Αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 29% για τις ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, ΙΚΕ κ.ο.κ.
· Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης
· Κατάργηση της έκπτωσης 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου
· Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου
· Κατάργηση της έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ, που ίσχυε για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων.


Και ολοκλήρωσε – μεταξύ άλλων – λέγοντας :

«Αντί να έχουμε δράσεις αναστροφής της κατάστασης, βλέπουμε την εχθρότητα να κλιμακώνεται. Παραδείγματα όπως αυτό των Σκουριών – και άλλα – δίνουν ένα σαφές αρνητικό μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Είναι σαν να λέμε στους επενδυτές: μην πλησιάσετε. Για να βγει από την ύφεση, η χώρα χρειάζεται σοβαρή διακυβέρνηση και δραστικά μέτρα υπέρ της ανάπτυξης. Μείωση φορολογικών συντελεστών, αποκατάσταση συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας συγκροτούν ένα μείγμα πολιτικής που θα οδηγούσε στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την ηγεσία σας, θα συμβάλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, με ρεαλιστικές προτάσεις και διεκδικήσεις» κατέληξε ο Πρόεδρος της ΚΕΕ.