Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κλιμάκιο της ΛΑΕ στα αγροτικά μπλόκα στη Βοιωτία


Κλιμάκιο της ΛΑΕ βρέθηκε την Κυριακή στα αγροτικά μπλόκα στη Βοιωτία, όπως αναφέρει δελτίο τύπου του κόμματος. Μιλά, επίσης, για «μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας που οδηγούν σε οικονομικό αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Τόλιο, μέλος της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ και τα στελέχη: Θανάση Σκούμα πρώην βουλευτή Βοιωτίας και Βασίλη Πριμικίρη, βρέθηκαν στα αγροτικά μπλόκα της Βοιωτίας (90ο χιλιόμετρο, καθώς και Κάστρο Ορχομενού) και συζήτησαν με τους αγρότες, για τα πρωτοφανή σε «αγριότητα» μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα οποία οδηγούν σε οικονομικό αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών.

Μόνο από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας, ένα εισόδημα 10.000 € μιας αγροτικής οικογένειας μειώνεται πάνω από 70%.! Αυτή η λαίλαπα των μέτρων θα συντρίψει ό,τι έχει απομείνει στον αγροτικό τομέα από τα προηγούμενα Μνημόνια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ τόνισε ότι στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις διότι οι αγρότες δίνουν σήμερα αγώνα επιβίωσης. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω τα μέτρα, με την απόσυρση του ασφαλιστικού, τη διατήρηση του ΟΓΑ χωρίς αύξηση ασφάλιστρων στους αγρότες και χωρίς τη μείωση της κρατικής συμμετοχής.

Χρειάζεται επίσης ακύρωση των φορολογικών μέτρων και καθιέρωση αφορολόγητου ως 12.000 €, μείωση κόστους παραγωγής, χαμηλότοκη χρηματοδότηση, επεξεργασία προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας, κά.

Τέλος επισήμαναν ότι η διέξοδος από την κρίση απαιτεί γενικότερα μέτρα (ανατροπή λιτότητας, βαθιά διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και επανίδρυση της ΑΤΕ, μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αύξηση θέσεων εργασίας, κ.α.), που θα εξασφαλίζουν την προοδευτική διέξοδο της οικονομίας από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει τοαντιασφαλιστικό έκτρωμα και τα καταστροφικά μέτρα σε βάρος των αγροτών».