Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη για τη μεταφορά των μαθητών


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας κ. Σπανό

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο νομό της Εύβοιας, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των σχολικών δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα είχε θέσει το ζήτημα, στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας - από τον Ιούλιο, καθώς και νέα παρέμβαση μόλις άνοιξαν τα σχολεία και εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Εύβοια συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα- έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25/9/17.

Τα νέα δρομολόγια ξεκίνησαν στις 27 Σεπτέμβρη και αφού είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα όπου η μεταφορά γίνεται με ΤΑΞΙ, ακόμα και για τη μεταφορά των μαθητών στα ειδικά σχολεία. Συνέπεια αυτής της καθυστέρησης ήταν, όταν προέκυψαν άγονα δρομολόγια που αφορούσαν περίπου 600 μαθητές, να γίνει ο δεύτερος διαγωνισμός στα μέσα του Οκτώβρη.

Σήμερα, 15 δρομολόγια, που αφορούν 45 περίπου μαθητές, παραμένουν άγονα και 45 νέα δρομολόγια που αφορούν 100 περίπου μαθητές, με πρόβλεψη να αντιμετωπιστούν (;) το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη...

Το δρομολόγιο Μαντούδι – Κοντοδεσπότι -Ψαχνά- Αρτάκη –Χαλκίδα που εξυπηρετούσε τους 15 μαθητές του Ειδικού Σχολείου, αν και υπάρχει μειοδότης, δεν πραγματοποιείται από την αρχή της χρονιάς.

Επισημαίνουμε ότι:
Και στα υπάρχοντα δρομολόγια, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά, για να μεταφερθούν στο σχολείο τους ξεκινάνε δύο ώρες πριν (!!!) και περιμένουν με κρύο και με ζέστη μία ώρα μέχρι να ξεκινήσει το μάθημα…..
Η αποζημίωση για τους γονείς που αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά τους, αφού υπάρχουν δρομολόγια που τελικά δεν υπάρχει μειοδότης, είναι 0,30!!! ευρώ μόνο για τη μεταφορά στο σχολείο και όχι και για την επιστροφή…

Ζητάμε:
ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει για το δρομολόγιο του Ειδικού Σχολείου, καθώς και τα 15 δρομολόγια που εκκρεμούν.
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και ως προς τα σημεία που αφήνουν τα παιδιά - ιδιαίτερα σε περιόδους κρύου και κακοκαιρίας- και το απαράδεκτο γεγονός της ανυπαρξίας συνοδού για τα μικρά παιδιά,
Να λύνεται άμεσα κάθε φορά με το άνοιγμα των σχολείων, η μεταφορά των παιδιών ώστε να μην υπάρχει έστω και ένα μικρό διάστημα που οι γονείς θα φορτώνονται και αυτό το βάρος. Θεωρούμε απαράδεκτο να καθυστερούν τόσο οι διαδικασίες του διαγωνισμού, δεν δεχόμαστε ως δικαιολογία ότι καθυστερούν τα σχολεία να δώσουν εικόνα και ζητάμε να απαντήσει η Περιφέρεια μας τι μέτρα θα πάρει.

26-10-2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ