Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μέσα στο Μάρτιο οι μειώσεις διοδίων

Ο Γιάννης Μαγκριώτης προανήγγειλε δραστική μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες (μειώσεις) θα χρηματοδοτηθούν από τα μελλοντικά έσοδα του δημοσίου που προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης.
Μέσα στο Μάρτιο οι μειώσεις διοδίων Σύμφωνα πάντως με στελέχη των κοινοπραξιών τα έργα είναι σε οριακή κατάσταση ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να διακοπεί η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων μέχρι να βρεθούν λύσεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το δημόσιο ακόμα δεν έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις προς τους παραχωρησιούχους, ορισμένες εταιρείες που συμμετέχουν στα κοινοπρακτικά σχήματα βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες η διαδικασία των διαπραγματεύσεων έχει γίνει ακόμη πιο πολύπλοκη με την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών.
Αναφερόμενος στο ευρωομόλογο για τα έργα, είπε ότι είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που και η Ελλάδα υιοθετεί.
Ο κ. Μαγκριώτης τέλος διευκρίνισε ότι το δημόσιο έχει εξοφλήσει κατά το ήμισυ τα οφειλόμενα στις κοινοπραξίες για την κατασκευή των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατομμυρίων και ότι την Τρίτη θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.