Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Πράσινο φως» για τον Αυτοκινητόδρομο «Ελευσίνα–Θήβα-Υλίκη»


Την απόφαση έγκρισης δημοπράτησης «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του έργου: Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη» υπέγραψε σήμερα o Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.

Ο παραπάνω αυτοκινητόδρομος αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, που εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο και θα δημοπρατηθεί με σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα ανατεθεί με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Η πρόκριση της μεθόδου αυτής δημοπράτησης συνδέεται αφενός με τις χρηματοοικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και που έχουν επιφέρει περιορισμό, τόσο των δημοσίων, όσο και των ιδιωτικών πόρων και αφετέρου διότι πρόκειται για εξειδικευμένο μεγάλο έργο με σημαντικά αντισταθμιστικά περιβαλλοντικά, συγκοινωνιακά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ο αυτοκινητόδρομος αυτός θα λειτουργήσει ως ευρεία παράκαμψη του λεκανοπεδίου Αττικής και του μητροπολιτικού αστικού κέντρου, μειώνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο στο ήδη υπερφορτωμένο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου και κυρίως στην λεωφόρο Κηφισού. Παράλληλα, θα δίνει την δυνατότητα αμεσότερης και ταχύτερης πρόσβασης (από και προς βορρά) στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά διευκολύνοντας τις εμπορευματικές μεταφορές.    ΖΟΥΓΚΛΑ.GR