Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ημέρα Πρόληψης - Ημέρα ζωής «Ημερίδα Διατροφής και Υγείας» στο Σχηματάρι


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου, η εκπαιδευτική Ημερίδα Διατροφής και Υγείας με το γενικό τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ», από το «Ινστιτούτο Πρόληψης – Διατροφής και Υγείας – (N.H.P.I.)» και με την πολύτιμη αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Παρασκευή 27 Απριλίου το απόγευμα.

Την ημερίδα χαιρέτησαν: ο Δήμαρχος Τανάγρας, Ευάγγελος Γεωργίου η Δ/ντρια του σχολείου, Ευγενία Στρατή και ο Δ/ντής του Ν.Η.P.I, Μάνος Μπόρσης, ενώ οι έγκριτοι και καταξιωμένοι γιατροί Δημήτριος Δελλής ,παθολόγος-διατροφολόγος και πρόεδρος του Ν.Η.Ρ.Ι καθώς και ο πατριώτης μας γιατρός κ. Παπαϊωάννου Σπύρος, επεμβατικός καρδιολόγος Διδάκτωρ του Α.Π.Θ και Αν. Δ/ντής του Ν.Ν.Α μίλησαν για την παιδική παχυσαρκία καθώς και για τη χοληστερίνη και το πώς προλαμβάνονται τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.
Επίσης ο γνωστός συγγραφέας- ηθοποιός, Κώστας Κρομμύδας μέσα από το παιγνίδι και τον διάλογο με τα παιδιά για την υγιεινή τροφή, έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην κατάκτησης της γνώσης και της υιοθέτησης καλών διατροφικών συνηθειών. Στο τέλος της ημερίδας τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδι ερωτήσεων με τον ηθοποιό, ο οποίος ανακήρυξε και νικητή το παιδί με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις.
Σε όλους τους παρευρισκομένους, παιδιά και γονείς, μοιράστηκαν δώρα και προϊόντα από το μέγα χορηγό, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τους υποστηρικτές της ημερίδας AIM και Flora Soft της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas καθώς και ενημερωτικό υλικό από το Ν.Η.Ρ.Ι.

Το τηλεοπτικό κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας και η εφημερίδα εν Σχηματαρίω Ελεύθερος Λόγος κάλυψαν την εκδήλωση.