Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη των Θηβών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εργασίες συντήρησης δημοτικών οδών και αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη προχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εικόνα της πόλης και του Δήμου.

Συγκεκριμένα αισθητικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, στο δημοτικό χώρο «Πούρος», όπου συνεργεία καθαρισμού του Δήμου προχώρησαν σε αποψίλωση ξερών χόρτων, απομάκρυνση σκουπιδιών και κλάδεμα δέντρων, στον χώρο γύρω από το άγαλμα του Πίνδαρου, όπου μεταξύ άλλων κατεδαφίστηκε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Θήβας, παλαιό ακατοίκητο οίκημα που αποτελούσε εστία μικροβίων και έθετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Συνοικισμού, πίσω από το Μουσείο, τον οποίο κάποιοι είχαν μετατρέψει σε ανεξέλεγκτη χωματερή .

Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε διάφορες δημοτικές οδούς για την διευκόλυνση των οδηγών και των πεζών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Αντρέας Χατζησταμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα συνεχίσουμε τις αισθητικές παρεμβάσεις και τις εργασίες συντήρησης των δημοτικών οδών προκειμένου να δώσουμε στην πόλη των Θηβών την εικόνα που της αξίζει. Μια αισθητική παρέμβαση στην πόλη, αποτελεί σημαντικό γεγονός, αφού αφορά το χώρο που ανήκει σε όλους τους πολίτες και επηρεάζει σημαντικά τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες μας.

Θα ήθελα όμως να παρακαλέσω τους κατοίκους της πόλης, να φροντίζουν με τη σειρά τους τους δημόσιους χώρους και να μην απορρίπτουν απορρίμματα σε αυτούς, παρά μόνο στους κάδους που υπάρχουν σε κάθε συνοικία και γειτονιά. Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, πρέπει να αγαπήσουμε την πόλη μας».