Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΦΑΡΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΥΠΕΚΛΕΠΤΕ ΚΑΦΑΟ ΚΑΙ ΦΕΣΩΝΕ ΤΟΝ ΟΤΕ




Με μία απίστευτης «τεχνολογίας» κομπίνας δύο πακιστανοί κατάφερναν να υποκλέπτουν τηλεφωνικές επικοινωνίες και να χρεώνουν με λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ πελάτες του ΟΤΕ και φυσικά και τον ίδιο τον οργανισμό!
Οι δύο πακιστανοί συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες από την καταγγελία που έκανε ο ΟΤΕ να εντοπίσουν τους δράστες της παράνομης αυτής δραστηριότητας και ουσιαστικά να κάνουν την αρχή για την αποκάλυψη ενός διεθνούς κυκλώματος, που φαίνεται να έχει «απλώσει τα πλοκάμια του» σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, έχοντας ως στόχο του ουσιαστικά να χρεώνει τον ΟΤΕ με κλήσεις σε ξένες χώρες.
Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι εκτιμήσεις του ΟΤΕ κάνουν λόγο για ανάλογη δραστηριότητα σε επτά περιφέρειες της χώρας και μέχρι σήμερα μόνο στο Ρέθυμνο έχουν καταφέρει οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τα στελέχη του ΟΤΕ, να εντοπίσουν τους δράστες!

Οι δύο πακιστανοί ηλικίας 27 και 32 ετών συνελήφθησαν την στιγμή που προσπάθησαν να αποσυνδέσουν το σύστημα που είχαν τοποθετήσει σε «καφάο» του ΟΤΕ στην περιοχή του Σταυρωμένου και επί επτά περίπου ώρες το είχαν ενεργοποιήσει να εκτελεί τηλεφωνικές κλήσεις σε συγκεκριμένες γραμμές στη Λετονία.
Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδιος μηχανισμός τηλεφωνικού κυκλώματος παρεμβολής τηλεφωνικών γραμμών.

Χρησιμοποιούσαν απλή και ταυτόχρονα «προχωρημένη» τεχνολογία

Τα στελέχη του ΟΤΕ κατήγγειλαν προχθές το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ότι έχουν εντοπίσει κάποιες υποκλοπές από κουτιά γραμμών του οργανισμού σε διάφορα σημεία.


Αρχικά, είχε εντοπιστεί υποκλοπή στην περιοχή του Καβρού, ενώ τις τελευταίες ημέρες η τοποθεσία άλλαξε, αφού διαπιστώνεται ότι οι δράστες προκειμένου να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν, επέλεγαν να «χτυπούν» σε διαφορετικά σημεία. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες φρόντιζαν να εντοπίζουν μικρά «κουτιά» του ΟΤΕ για να κάνουν την υποκλοπή.
Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία και για πολλές ώρες, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο είχε εγκατασταθεί προχθές τη νύχτα το σύστημα από τους δύο αλλοδαπούς. Οι αστυνομικοί προσέγγισαν το σημείο και διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσει το μηχανισμό και είχαν αποχωρήσει. Κατάφεραν, πάντως, να τους συλλάβουν τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν πλέον οι δύο Πακιστανοί μετέβησαν στο κουτί του ΟΤΕ για να αποσυνδέσουν τις τηλεφωνικές συσκευές που είχαν τοποθετήσει.

Μπροστά σε μία μοναδική πατέντα βρέθηκαν οι αστυνομικοί, όταν πλέον πήραν καταθέσεις από τους δύο πακιστανούς. Οι δράστες είχαν δημιουργήσει δέκα τηλεφωνικές συσκευές που συνδέονταν κάθε μία από αυτές με μία συσκευή αποσμητικού χώρου!
Πάνω στη συσκευή του τηλεφώνου, οι πακιστανοί είχαν συνδέσει μία τροχαλία, η οποία ενεργοποιούνταν μετά από το «ψέκασμα» του αποσμητικού χώρου και πατούσε το πλήκτρο της επανάκλησης στο τηλέφωνο.

Η λογική του συστήματος αυτού στηριζόταν στο εξής: οι δράστες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τους «παγίδευαν» δέκα τηλεφωνικούς αριθμούς σε κάθε κουτί του ΟΤΕ. Συνέδεαν τις τηλεφωνικές συσκευές – που με τη σειρά τους ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα του αποσμητικού χώρου – και στη συνέχεια έκαναν κλήση σε συγκεκριμένο αριθμό. Και οι δέκα αριθμοί που είχαν καλέσει προχθές το βράδυ – όπως και τις προηγούμενες φορές – ήταν συγκεκριμένοι αριθμοί στην Λετονία. Η διάρκεια κάθε κλήσης κρατούσε 10 λεπτά. Στη συνέχεια, η γραμμή έκλεινε, όμως οι δράστες είχαν ρυθμίσει την κάθε συσκευή του αποσμητικού χώρου να ψεκάζει κάθε δεκάλεπτο.

Το «ψέκασμα» έδινε ενέργεια στην τροχαλία που βρισκόταν πάνω στην τηλεφωνική συσκευή και έτσι πατιόταν το πλήκτρο της επανάκλησης (redial), με αποτέλεσμα ανά 10 λεπτά να επαναλαμβάνεται η ίδια τηλεφωνική κλήση! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, επί πολλές ώρες (στην προκειμένη περίπτωση περίπου επτά), οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί που ανήκουν σε διάφορους συμπολίτες χρεώνονταν με διεθνείς πανάκριβες κλήσεις, τις οποίες οι πελάτες του ΟΤΕ ουδέποτε έκαναν!

Οι δράστες με αυτόν τον τρόπο προκαλούσαν όχι μόνο μεγάλη ζημιά στους ίδιους τους ιδιώτες που είδαν τους λογαριασμούς τους να φτάνουν σε απίστευτα ύψη, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ιδέα, αλλά κυρίως στον ίδιο τον ΟΤΕ, ο οποίος με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει, θα κληθεί να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Εκτιμάται, δε, ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί αποτελούν μέλη ενός κυκλώματος που διαχέεται σε πολλά σημεία της χώρας και ενεργούν ως εντολοδόχοι και εκτελεστές ατόμων, που εμπλέκονται σε εταιρείες της Λετονίας

Η εκτίμηση, χωρίς ωστόσο να είναι τελικά, είναι πως με αυτή τη δραστηριότητα ο ΟΤΕ έχει υποστεί ζημιά μεγαλύτερη των 500 χιλιάδων ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα!