Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Με καλό καιρό η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα



Με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς η συννεφιά και το κρύο των προηγούμενων ημερών έχει ήδη υποχωρήσει και η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο. Μικρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Μ.Σάββατο με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, τα οποία θα κορυφωθούν από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Έτσι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη: 15.00-22.00
Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00
Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Αίθριος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη με την θερμοκρασία σε άνοδο και τους ανέμους στα πελάγη να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Μεγάλη Παρασκευή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και τους ανέμους να πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Λίγες βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Μεγάλο Σαββάτο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά είναι πιθανό να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς στα ορεινά να σημειωθούν βροχές.