Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Δείτε μερικά απο τα προς πώληση νησιά


Την τιμητική τους έχουν στις διεθνή κτηματομεσιτικές ιστοσελίδες και στα χαρτοφυλάκια δικηγορικών και μεσιτικών γραφείων, εννέα ελληνικά νησιά τα οποία διατίθενται προς πώληση...


Πρόκειται για το σύμπλεγμα Εχινάδες νήσοι, το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Αστακό και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι.

Πριν από λίγες ημέρες το έγκριτο οικονομικό περιοδικό «Business Insider», σε άρθρο του με τίτλο «Μπορούν να γίνουν δικά σας με μερικά εκατομμύρια» παρουσίασε λίστα με 9 ελληνικά νησιά.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι πρόκειται για κάποιες από τις παραδεισένιες νησίδες της Μεσογείου και προτρέπει τους εύπορους ιδιώτες και επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα λέγοντας τους «Θέλετε να βοηθήσετε την ελληνική οικονομία; Αγοράστε ένα νησί».

Δείτε τη λίστα με τα προς πώληση νησιά
Ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα, με τιμή πώλησης 1,9 εκατ. δολάρια.
Το Μόδι στον Κορινθιακό, το οποίο χαρακτηρίζεται «κόσμημα» που κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια.
Τα Τοκμάκια της Λέσβου, που προτείνονται για τουριστικές επενδύσεις, με 5 εκατ. δολ.
Η Καρδιώτισσα Σικίνου, η «απόλυτη ευκαιρία», με τιμή πώλησης 8 εκατ. δολάρια.
Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό που πωλείται έναντι 15 εκατ. δολαρίων.
Το Δουλίχιο, το μεγαλύτερο νησί προς πώληση στη λίστα. Με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο, πωλείται έναντι 50 εκατ. δολαρίων.
Το νησί Ομφορι, επίσης στο Ιόνιο, που πωλείται 62 εκατ. δολάρια, καθώς το 20% της επιφάνειάς του ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση.
Η Γαία, που συνοδεύεται με άδεια ανοικοδόμησης και πωλείται 5 εκατ. δολάρια.
Η νησίδα Πάτροκλος, κοντά στην Αττική, που χαρακτηρίζεται «εξαιρετική αγορά» λόγω της εγγύτητάς της με τις αστικές υποδομές. Επίσης διαθέτει ελαιόδεντρα, πεύκα και χαμηλή βλάστηση και κοστίζει 186 εκατ. δολάρια.

Στην εν λόγω λίστα πρέπει να προστεθούν και μερικές ακόμα νησίδες που χαρακτηρίζονται ως «φιλέτα» των Εχινάδων νήσων. Πρόκειται για τη νήσο Γαία που πωλείται έναντι 4,6 εκατ. δολαρίων, τη νήσο Πεταλάς στο δήμο Κεφαλονιάς και πωλείται πάνω από 30 εκατ. ευρώ και τέλος το νησί Μόδι με έκταση 550 στρεμμάτων, που ανήκει διοικητικά στον δήμο Ιθάκη και έχει τιμή 2 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την αγορά των εν λόγω νησίδων αυξήθηκε μετά την αγορά του μικρού νησιού Οξυά, από τον Εμίρη του Κατάρ Χαλίφα Αλ Θάνι, έναντι 5 εκατ. Ευρώ, ενώ τουλάχιστον για τρία νησιά στην ευρύτερη περιοχή έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον αγοραστές από το Κατάρ.

Οι Εχινάδες νήσοι, το σύμπλεγμα των μικρών νησιών που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Αστακό και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι, βρίσκεται στο μικροσκόπιο πλούσιων Αράβων, άγνωστο όμως για ποιο λόγο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγορές νησιών στην περιοχή είναι μεμονωμένες κινήσεις μεγιστάνων που θέλουν να αποκτήσουν έναν ιδιόκτητο παράδεισο και να χτίσουν πολυτελή εξοχικά.