Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Για τη Λιβαδειά ρε γαμώτο…


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί στη συγκυβέρνηση, καταστρέψανε σε έξι μήνες ότι έφτιαχναν τα πολιτικά τους γραφεία εναλλασσόμενα στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες.

Φυσικά και αναφερόμαστε στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του viotianet στα πολιτικά γραφεία.

Ποιοι είναι οι πολιτικοί παράγοντες της Βοιωτίας που ενεπλάκησαν στην υπόθεση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συντέλεσαν στην έλευση πανεπιστημιακής σχολής στη Λιβαδειά.

Ο Λουκάς Αποστολίδης, ο Κλέαρχος Περγαντάς και ο Γιώργος Ζιώγας οι οποίοι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια των πιέσεων στον τότε υπουργό παιδείας Πέτρο Ευθυμίου στο γραφείο του τότε Νομάρχη (κάποιοι αναφέρουν μάλιστα ότι γύρισαν τα τραπέζια ανάποδα) για την έλευση της πανεπιστημιακής σχολής στη Λιβαδειά.

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 αναλαμβάνοντας η ΝΔ ο Αριστείδης Ρούσσαρης (τότε Δήμαρχος Λιβαδειάς), μετέτρεψε σε προσωπικό στοίχημα την έλευση του πρώτου τμήματος δίνοντας γη και ύδωρ, για την ετοιμότητα της Λιβαδειάς και τη λειτουργία (υπό ομαλές συνθήκες και γρήγορα) του τμήματος περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, που επιλέχθηκε να έρθει στην περιοχή.

Στο αίτημα της Θήβας για ισόρροπη ανάπτυξη και εξυπηρέτηση του δίπολου Θήβας – Λιβαδειάς οι Αλέκος Ακριβάκης, Γιώργος Κατσιμπάρδης και Βαγγέλης Μπασιάκος πήραν ως αντίδωρο το ΤΕΙ που τελικά μένει.

Ήταν τότε ώριμες οι συνθήκες για την ίδρυση και λειτουργία του πανεπιστημίου στη Λιβαδειά;

Είχαν λυθεί άλλα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την αναπτυξιακή προοπτική της πρώην επαρχίας, για να συνδεθεί και το πανεπιστήμιο με την κοινωνία;

Όχι. Κατηγορηματικά όχι.

Η Λιβαδειά ήταν τότε και παραμένει ένα παρακμάζον διοικητικό κέντρο.

Για θυμηθείτε;

Πόσο έχουν παίξει μαζί μας τα πολιτικά γραφεία με το αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού, που θα έδινε δουλειά σε όλη την επαρχία και που θα αναγκαζόμασταν όλοι… Λειβαδίτες, Ορχομενίτες, Αλιαρταίοι και άλλοι να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουμε τους φίλους της φόρμουλα 1;

Πόσο μας έχουν κοροϊδέψει τα πολιτικά γραφεία με το μεγάλο έργο στην Κωπαίδα, που το περιβόλι όπως την έλεγαν της Αττικής, θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτεύουσας και σήμερα οι αγρότες βουλιάζουν τα τρακτέρ τους στους χωμάτινους δρόμους που είχε χαράξει και κατασκευάσει ο Μακεντέρ;

Πόσα χρόνια περιμένουμε αυτόν τον έρμο τον προαστιακό σιδηρόδρομο να φτάσει στη Λιβαδειά;

Θυμάμαι κάποτε μαλώναμε για το που θα γίνουν τα έργα του σταθμού, στην ανατολική ή στη Δυτική πλευρά της πόλης…

Αμ’ το αεροδρόμιο που θα ερχόταν να αποσυμφορήσει το Ελ. Βενιζέλος!!!

Άσε η αναβάθμιση του χιονοδρομικού στον Παρνασσό και ο περιφερειακός στην περιοχή!!!

Ο δρόμος Θήβας – Λιβαδειάς; Για θυμηθείτε!

Αν είχε ξεκινήσει από τότε που μας απασχολεί ως έργο ενός ευρωπαϊκού πακέτου, θα είχε φτάσει τώρα στο Αγρίνιο τώρα…

Η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων; Άλλο παραμύθι… ακόμη βασανιζόμαστε με τον Οργανισμό Κωπαίδας.

Το viotianet δεν θέλει φυσικά με αυτό να πει ότι κακώς ήρθε το πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά και το ΤΕΙ στη Θήβα.

Δεν θέλει να χρεώσει τις ευθύνες στους πολιτικούς και στα πολιτικά γραφεία του σήμερα που επί τοις θητείας τους έφυγε το πανεπιστήμιο.

Δεν θα τους δώσει όμως και συγχωροχάρτι.

Δεν θέλει να προβάλλει την ανυπαρξία αυτοδιοικητικών του σήμερα που έχουν μετατραπεί σε τροφή της κρεατομηχανής του μνημονίου και βρίσκονται ανακόλουθοι λόγων προεκλογικών και έργων μετεκλογικών.

Θέλουμε…

Τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να χτίσουμε την πρόταση που θα αλλάξει την πορεία αυτής της πόλης και της περιοχής γενικότερα.

Ας σχεδιάσουμε στη σωστή βάση την ανάπτυξη που μπορούμε και θέλουμε για τον τόπο μας.

Ας ξαναγυρίσουμε τα τραπέζια ανάποδα αν χρειαστεί όχι για τα πολιτικά γραφεία και τα κόμματα, όχι για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών αλλά για τα παιδιά μας.

Για τη Λιβαδειά ρε γαμώτο…   http://viotianet.gr