Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Καλλιεργούσε κάνναβη στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

 Συνελήφθη, χθες (24-06-2014) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν προ πενθημέρου, φυτεία αποτελούμενη από εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης, στην ανωτέρω περιοχή.

Ο χώρος άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και χθες το απόγευμα ο 54χρονος εμφανίστηκε και προέβη στην περιποίηση (πότισμα) των δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Από τον χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (80) έως (120) εκατοστών το καθένα. Επιπλέον κατασχέθηκαν και έξι (6) πλαστικά δοχεία με νερό, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για το πότισμά τους.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 54χρονου, στην ευρύτερη περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αυλή του και κατασχέθηκαν, ακόμη δεκαεννέα (19) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (50) έως (210) εκατοστών το καθένα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.